LOKOMOTIVA 'VUKOVA'

Gordon: Cibona mi nije ponudila novi ugovor

Iza njega je sezona u kojoj se pokazao kao pun pogodak, u kojoj si je na europskom tržištu barem udvostručio cijenu
 Dragan Matić / Cropix

Još prošloga tjedna Jamont Gordon odigrao je dvije ispodprosječne utakmice, ali je Cibona pobijedila Zadar i Zagreb te završila na prvom mjestu A-1 Lige za prvaka. Iako su između dvije utakmice sa Zagrebom prošla tek tri dana, u srijedu je na parketu viđen neki drugi Gordon.

Prvi put do 10 asistencija

- U nedjelju sam bio preopušten. Nisam kontrolirao utakmicu onako kako bih trebao. Dvije loše utakmice zaredom bile su poticaj da odigram dobro - rekao je Cibonin play koji je opet bio na rubu “triple-doublea” i prvi put ove sezone podijelio 10 asistencija, za koje će Velimir Perasović reći da nisu toliko plod lucidnosti, koliko Gordonove iznimne opasnosti po koš, pa su suparnici prisiljeni pomagati u obrani i tako otvarati prostor ostalim Ciboninim igračima.

Gordon je u srijedu imao premijeru u doigravanju. Bilo kakvom.

- Bio sam nervozan prije utakmice. No, kad sam pogodio prvi šut, nervoza je nestala. Velika mi je želja doći do tog naslova.

Gordon cijeni Zagreb, ali silno vjeruje u sebe i suigrače.

- Očekujem tešku, tvrdu utakmicu u nedjelju, ali ne vidim nikoga tko nas može pobijediti, ako nastavimo igrati kao u prvoj utakmici.

Cedevita i Zadar će igrati dan ranije, pa će Cibona znati može li si eventualnom pobjedom stvoriti nekoliko dana odmora.

- Teško je pobijediti u Zadru, ali mislim da Cedevita ima šansu u drugoj utakmici. Bilo bi jako dobro da pobijedimo Zagreb u dvije utakmice, a da Cedevita i Zadar igraju treću. Mogli bismo se osvježiti, napuniti energijom. Bila bi to značajna prednost uoči finala.

Unatoč svim problemima s dinamikom isplate plaća, Gordon tvrdi da nijednog trenutka nije požalio što je došao u Cibonu.

Nije mi žao što sam ostao

- Sretan sam što sam došao i nijednog trenutka mi nije bilo žao što sam odlučio ostati do kraja. Ovdje sam dobio priliku napredovati. Trener mi vjeruje, dao mi je loptu u ruke. Mogao sam pokazati sve što znam.

Imao je velike ovlasti u momčadi i sjajno iskoristio takvu priliku. Otvorio si je vrata velikih europskih klubova i barem udvostručio cijenu.

- Znam da postoje neke ponude velikih klubova, ali me menadžer time ne želi opterećivati, dok ne završi play-off.

Time će završiti njegova uloga u Ciboni, iako se stiče dojam da ne bi imao ništa protiv ostanka. Cibona ga ne može platiti, ali unatoč tome netko iz kluba trebao je, barem iz kurtoazije, razgovarati s Gordonom o sljedećoj sezoni. On tvrdi da to nitko nije učinio.

- Ne, nitko nije sa mnom razgovarao o mogućnosti da ostanem u klubu. No, nadam se da će netko to učiniti.

Lakersi će biti bolji od Celticsa

Doigravanje sjevernoameričke košarkaške NBA lige je u završnoj fazi, pa smo pitali Jamonta Gordona tko će osvojiti naslov?

- Teško je reći. Boston će proći Orlando, a Lakersi Sunse. Mislim da će Lakersi u finalu pobijediti Boston.

Zanimljiva je bila reakcija na pitanje o omiljenom klubu.

- Nemam ga - rekao je, zastao, te dodao:

- Zapravo, bit će to onaj klub koji će mi ponuditi dobar ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:27