GIRA SE NE PREDAJE

Giriček mora na operaciju kuka: Još uvijek ne razmišljam o kraju karijere

U sastav Cibone se protiv Budućnosti vraća oporavljeni Leon Radošević
 Šime Šokota

ZAGREB - Gordan Giriček će još u subotu biti na raspolaganju Draženu Anzuloviću protiv Budućnosti, te u utorak protiv Partizana, a onda će za njega sezona biti završena.

Bivši 33-godišnji hrvatski reprezentativac će unutar dva tjedna završiti na operacijskom stolu kako bi riješio svoje probleme s lijevim kukom.

- Nema koristi od čekanja, bolje je to riješiti što prije. Odlomio mi se komad hrskavice i to uzrokuje oštru bol. To je toliko česta ozljeda kod košarkaška da je u Americi zovu ‘NBA hip’ (u prijevodu: NBA kuk). Operacija je rutinska, a obavit ću je u SAD-u, gdje sam obavio i dva prijašnja zahvata, na tetivi kvadricepsa i na trbušnom zidu, i oba su prošla dobro. Liječnici kažu da u idealnim slučajevima oporavak traje dva mjeseca, a može potrajati i četiri-pet. Zato sam i odlučio sada ići na operaciju, jer onda imam dovoljno vremena za oporavak i pripremu do sljedeće sezone - rekao je Giriček, naznačujući tim odgovorom da još ne misli završiti karijeru.

- Osim te boli, fizički se odlično osjećam. I s takvim kukom sam odigrao nekoliko dobrih, efikasnih utakmica. Imam 33 godine, a to nije tak’ puno - zaključio je Gira, kojemu je na angažmanu u posljednja tri mjeseca zahvalio i trener Dražen Anzulović.

- Dao je velik doprinos u gostujućim pobjedama protiv Olimpije i Širokog, bez kojih bi se još uvijek borili za opstanak. Znali smo za njegove probleme i pokušali prolongirati operaciju do kraja sezone, ali se stanje pogoršalo. Gira je legenda kluba i njemu su vrata kluba uvijek otvorena. Nadam se da ovo nije kraj naše suradnje - rekao je Anzulović, a nadovezao se direktor Zdenko Antunović:

- Sigurno nije kraj. Vjerujem da ćemo u budućnosti sve ovakve probleme rješavati zahvatima u Hrvatskoj.

Direktor je predstavio nove ljude u liječničkom timu Cibone. Umjesto Mirana Martinca službu će voditi dr. Krešimir Rotim, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, a pomagat će mu dr. Vatroslav Čerina.

Cibonu u subotu čeka utakmica s Budućnosti u kojoj Cibona nema nikakav imperativ, ali pobjedom može pomoći Zagrebu u borbi za Final Four.

- Igramo za sebe, svoj ponos i dva boda, a ako ćemo tako pomoći Zagrebu, bit ćemo sretni - rekao je Anzulović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:21