DRAMA U TRNSKOM

GDJE JE NESTAO ŠARIĆ? 'Ovo nije normalno, odbija putovati s momčadi, ne trenira...'

Čini se da Šarić na silu želi napustiti Zagreb. Prva prilika je 18. rođendan, u travnju 2012., kada bi kao punoljetna osoba mogao isforsirati raskid ugovora
 Nenad Dugi / CROPIX

Predstavljanje Damira Markote i najava utakmice Zagreba protiv Hemofarma u Draženovu domu (bez ozlijeđenih Mulaomerovića, Kasuna i Heytvelta) ostali su u sjeni još jedne rasprave o Dariju Šariću.

Sedamnaestogodišnji talent je fenomen i dok se ne bavi seniorskom košarkom. Iz kluba su izvijestili da do daljnjeg trenira s juniorima.

- Situacija nije normalna - komentirao je trener Vladimir Androić.

- Odbio je putovati u Atenu i Moskvu, a od utakmice s Unicajom 14. prosinca nije se pojavio na treningu. Napustio nas je i ne bi smjelo ostati samo na tome. Igrači me pitaju je li to moguće.

Odbacio je optužbe da kod njega Šarić nije trenirao niti igrao.

- Dvanaest puta je bio u kadru, igrao je osam utakmica, i to po 15 minuta u prosjeku. Na treninzima je sudjelovao kao i ostali iz prve momčadi - rekao je Androić i nastavio:

- U Zadar je otišao samovoljno. Dopredsjednik Karamarko je Šarićima rekao da će odlučiti nakon razgovora sa mnom, a ja sam mu rekao da sam za to da ostane s nama.

Čini se da Šarić na silu želi napustiti Zagreb. Prva prilika je 18. rođendan, u travnju 2012., kada bi kao punoljetna osoba mogao isforsirati raskid ugovora.

Priopćenje KK Zagreba: Ne uništavamo Šarića!

"Nakon niza medijskih napisa u kojima se Košarkaški klub Zagreb i čelnici kluba nekorektno i neutemeljeno prozivaju za navodno 'uništavanje Daria Šarića' dužni smo obavijestiti javnost kako je za KK Zagreb i njegove čelnike Dario Šarić igrač našeg kluba sa svim pravima i obvezama koje imaju i svi ostali igrači, a tako će biti i nadalje.





Uz to, želimo naglasiti, usprkos svim medijskim nagađanjima, kako nitko nikad u

našem klubu nije dovodio u sumnju naše zajedničko opredjeljenje o sportskom razvoju Daria Šarića, jednog od najboljih mladih svjetskih igrača, i osiguravanju svih potrebnih uvjeta za to, te kako nitko nikada iz kluba nije objavio da će Dario Šarić igrati za neki drugi klub bilo kroz prodaju ili posudbu, a tako će biti i nadalje.





Važno nam je napomenuti kako je sve moguće probleme vezane uz status Darija

Šarića, koji su moramo primijetiti proizašli uglavnom iz medijskih napisa i istupa ljudi izvan našeg kluba, čelništvo i uprava KK Zagreb rješavala unutar kluba bez uplitanja sa strane, baš kao i oko statusa bilo kojeg drugog našeg igrača, a tako će biti i nadalje.





I na kraju, dužni smo obavijestiti sve zainteresirane, usprkos nelogičnim prijedlozima i željama, kako o tim i takvim stavovima kluba u javnosti mogu govoriti jedino i isključivo čelnici kluba i za to određene klupske službe, a ponajviše od svih upravo predsjednik KK Zagreba Davor Jelavić, a tako će biti i nadalje"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:36