SLUŽBENA POTVRDA

GDJE ĆE EUROBASKET 2015.? Ukrajina zbog nestabilne situacije odustala od prvenstva

Za sada je službeno u utrku za novog organizatora ušla samo Francuska koja je i bila protukandidat u borbi za dobijanje domaćinstva prvenstva
 Ales Fevzer / CROPIX

Košarkaški savez Ukrajine odlučio je, zbog nestabilne političke situacije, odustati od organizacije europskog prvenstva 2015. godine, ali bi voljela biti domaćin prvenstva 2017., izjavio je danas šef organizacijskog odbora Markiyan Lubkivsky.

Ukrajina će predložiti FIBA-i da se prvenstvo održi u drugoj zemlji ili u nekoliko njih , a da oni budu domaćini 2017. godine.

"Teško je organizirati Europsko prvenstvo u ovako teškim ekonomskim i političkim uvjetima. Naša zemlja nema pomoć stranih ulagača koji bi sagradili novu dvoranu, a uz to je organizacijski odbor suočen s nedostatkom vremena da se turnir organizira. Priprema takvog projekta je dug i složen proces koji obuhvaća planiranje sustava i cijeli niz organizacijskih mjera", rekao je Lubkivasky.

"S obzirom na postojeću situaciju, mislim da imamo pravo moliti FIBA-u da dopusti Ukrajini priliku da bude domaćin prvenstva 2017., nakon što povjeri prvenstvo 2015. nekoj ili više europskih država. To bi bilo pošteno s obzirom da smo mi obavili već dosta priprema i počeli smo graditi dvorane koje bi mogle ostati nedovršene", dodao je.

Odluku o novom domaćinu ili domaćinima FIBA bi mogla donijeti na sljedećem sastanku odbora FIBA-e 23. ožujka u Muenchenu.

Za sada je službeno u utrku za novog organizatora ušla samo Francuska koja je i bila protukandidat u borbi za dobijanje domaćinstva prvenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:47