DRAMA U ZAVRŠNICI

FOTO: FEŠTA NA VIŠNJIKU Zadar izbacio favoriziranu Cedevitu i osigurao finale protiv Cibone

 Luka Gerlanc / CROPIX

Zadar je u finalu! Srušena je Cedevita u Višnjiku, slijede ogledi s Cibonom. Završnica za infarkt, gledatelji u deliriju, igrači uzdignutih ruku, To je Zadar.

Nametnula se Cedevita, zahvaljujući izvrsnom Luki Babiću koji je odlično koristio slobodan prostor kojeg su mu otvarali suigrači. Upravo je njegova igra stalno držala Zadrane pod vodom, iako su nakon dvije trice Gorana Vrbanca došli do zraka. Štoviše, mogli su zadnjim sekundama prve četvrtine posve okrenuti rezultat na svoju stranu, međutim, Marko Tomas je uspio blokirati Vrbanca na šutu za tri poena.

Gotovo na siti način započela je druga dionica, ponovno je važnu ulogu imao Babić, dok je ispod obruča vladao Lukša Andrić. Srećom, neko vrijeme im je parirao Ive Ivanov, pa je Zadar u 14.minuti stigao do poravnanja ( 28:28), ali su brzo popustili u obrani i Cedevita se serijom 10:0 ekspresno odvojila.

Imali su raznovrsnije i brze napade, dok su domaći i dalje imali problema u realizaciji. Ali je Bariša pogodio tricu u pravom trenutku, dva je poena dodao Kaštropil, dovoljno da suparnička momčad prije odmora ne odleti na nedostižnu prednost. Jer minus šest nije izgledalo tako strašno, koliko je u oko upadala činjenica da su Zadrani, u ranijim minuta nekoliko puta doslovce poklonili loptu igračima Cedevite.

Odlučio je Ante Nazor u nastavku u vatru gurnuti Jusufa Nurkića koji je odgovorio na pravi način pa je u kombinaciji s Krasićem koji je ubacio svoju treću tricu , kasnije se s te udaljenosti odvažio i Thorne za 49:49! Zanimljivo, u tom razdoblju gosti su do poena dolazili jedino s crte slobodnih bacanja, četiri je realizirao Tomas po dva Kitchen i

Baždarić ! Ludnica je uslijedila kad su Kaštropil potom Vrbanc, stigli i prestigli goste( 55:53).

Nakratko, jer je Andrić nakon više od šest minuta suše uspio Cedeviti upisati ubačaj iz igre! Iza toga se igralo koš za koš, pa se u zadnju četvrtinu zakoračilo poravnatim omjerom , ali i velikom ljutnjom Nazora na neke sudačke (ne)odluke! Tricama su Delaš i Travis počastili navijače, međutim, u iduća dva napada uzvratio im je Baždarić, koji je imao odgovor i na Prostranovu tricu.

Temperatura je počela rasti, jer su Prosttan, Travis i Delaš odveli Zadar do 77:72 u 36. minuti. Moglo je biti i osjetnije, ali su se Zadrani vatili starim lošim navikama sami su Cedevitu vratili u život, Tomas je pogodio za tri, Bilan zakucao, a Šuput rješio dva slobodna bacanja. kraj se iščekivao na nogama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:45