EUROCUP

FOTO: CEDEVITA - BEŠIKTAŠ 69-71 Turcima infarktna završnica, Cedevita opet tijesno izgubila

Ako smo pobjedu u Zaragozi na startu drugog kruga Eurokupa proglasili 'bonusom', onda sada možemo konstatirati da je taj bonus potrošen. Naime, nakon Lietuvos Rytasa, iz Doma sportova je pobjedu odnio i Bešiktaš, koji je tako došao do 3-0, a preostale tri momčadi u skupini su na 1-2 nakon polovice drugog kruga.

- Sad smo u puno težoj situaciji, ali evitedentno je da mi možemo svakoga dobiti i od svakog izgubiti. Bilo gdje - ne gubi nadu trener Jasmin Repeša.

Sljedećeg tjedna će Cedevita u Istanbul kod istog protivnika, Bešiktaš će u toj utakmici tražiti matematički prolaz u osminu finala...

Otvaranje u srijedu je dalo sugerirati kakvu ćemo utakmicu gledati u Dvojci. Nolan Smith je krenuo tricom, no, u prve četiri minute su to, uz koš Coltona Iversona na drugoj strani, bili jedini poeni obiju momčadi. Dobra obrana počela se kapitalizirati iza pete minute kad je Miro Bilan stavio koš-faul, a Goran Suton veza tricu i ulaz za 11:4. Tricama su Bešiktaš vratili Buckman i Ružić, a kad je Jasmin Repeša u osmoj minuti izveo 'hokejašku' zamjenu, te na parket poslao Selby, Zubčić i Nurkić umjesto Smitha, Sutona i Bilana. I učas je na semaforu zasvijetlilo 19:10 nakon Zubčićeve trice iz kuta.

Do 15. minute je Cedevita došla do +10, a u tim trenucima je najbolji na parketu bio Josh Selby, koji je za sedam minuta ubacio 11 poena i +3 pretvorio u +11 kad ga je Repeša povukao na klupu. Na to je Bešiktaš odgovorio sa 10-0, seriju je tricom prekinuo Zubčić, a povratkom Selbyja je osigurano pristojnih +7 na poluvremenu.

Imala je Cedevita priliku prelomiti utakmicu i na početku drugog poluvremena kad je Perkins prvo 'ubio' tablu pokušavajući baciti alley-oop Iversonu, a Buckman s trice bacio 'air-ball' metar od koša. Međutim, pune tri minute je rezultat bio - 0:0, a u 24. je konačno zabio Smith. I izgledala kao da kontrolira utakmicu. Dok Chris Lofton nije postao 'vruć'. Bešiktaš je sa 14-2 došao do vodstva 53:50, a Lofton je u toj seriji ubacio 10 poena.

I tu je krenula utakmica kao ona protiv Lietuvos Rytasa tjedan dana kasnije. Nakon dva izjednačenja krajem treće četvrtine i prvog vodstva gostiju, u posljednjih 10 minuta smo vidjeli šest promjena u vodstvu, utakmicu u potpunom egalu. Allan Ray je sa sedam poena za redom donio 57:53, a gosti odgovaraju sa 6-1. Sjajno je sinoć igrao Goran Suton, koji je u posljednje tri minute blokira Buckmana na trici, zabio važn koš, te uhvatio skok u napadu i pronašao Raya na šutu, koji zabija za 67:65, malo više od minute prije kraja. Tricom je vratio Lofton, prebnost opet donio Ray, a na 25 sekundi do sirene je Güler stavio tricu iz drugog napada za 71:69 Bešiktaša.

- Uspjeli smo prosuti još jednu - rekao je Repeša.

- Radili smo neviđene gluposti, prije svega u napadu, a na kraju smo izgubili zbog obrane. Tri skoka u napadu njihovih vanjskih igrača u posljednje tri minute, kao i otvorena trica Loftona, jedino što se nije smjelo dogoditi nakon timeouta.

Posljednji napad je Nolan Smith odigrao - katastrofalno. Prvo se spetljao, no, spasio je loptu prije no što je napravio korake. Onda je dobio blokadu od Buckmana, a nakon što je Ray probio, umjesto da šutne tricu, te dao Smithu na dva metra od koša, ovaj je promašio - za metar.

Eurocup, 3. kolo P skupine:

Cedevita – Beşiktaş 69-71

Redoslijed: 1. Beşiktaş 3-0, 2. Zaragoza 1-2, 3. Cedevita 1-2, 4. Lietuvos Rytas 1-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:00