SOS ZA CIBONU

Emil Tedeschi uskoro postaje Cibonin Mesija?

Atlantic želi upravljačku kontrolu, Cibona se nada brzom dogovoru
Zagreb, 161209.Euroliga kosarkaska utakmica: Cibona - Fenerbahce Ulker u dvorani Drazena Petrovica.Na slici: Bojan Bogdanovici i Gordan Giricek.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Pojava predsjednika Uprave Atlantic Grupe Emila Tedeschija na počasnom mjestu Cibonine lože, u društvu predsjednika i dopredsjednika kluba, dok su direktori “vukova” sjedili u redu iza, jasno je naznačila tko bi trebao spasiti sportsku instituciju Hrvatske koja je u financijskom smislu na izdisaju.

Bez obzira na odlične rezultate u ligama u kojima se natječe igrači su plaćeni “palačinkom i kolom”, žive od obećanja koja se uglavnom ne ispunjavaju.

Dogovor je izgledan, sudeći po dobrom raspoloženju koje je u prvom redu lože zavladalo i prije početka utakmice protiv Asvela. Predsjednik Cibone Ivo Jelušić potvrdio je postojanje razgovora i najavio da će se oni i dalje nastaviti, dok Tedeschi u petak nije bio raspoloživ za komentar. Stav Atlantic Grupe prenijela nam je direktorica Korporativnih komunikacija Gabrijela Kasapović.

- Atlantic Grupa je u perspektivi zainteresirana za suradnju kakvu danas ima s KK Cedevitom u kojoj ima potpunu upravljačku kontrolu. Nikakva suradnja s Cibonom nije dogovorena, obavljeni su samo osnovni razgovori. Konkretnijih, koji bi uključivali i modalitete suradnje s Cibonom, još nije bilo.

Sličan razgovor s čelnim ljudima Cibone vodio se i prije tri godine, ali tada ljudi iz Savske 30 nisu bili spremni odstupiti. S obzirom na dobro poslovno stanje Atlantic Grupe i ljubav prema košarci njihovih vodećih ljudi, potencijalna suradnja se ove godine počela sve više spominjati. Danas više nema Bože Miličevića, a Jelušić je, čini se, spreman povući pravi potez za zaustavljanje Cibonina slobodnog pada prije nego što dvostruki europski prvak tvrdo ne prizemlji nosom i dotakne dno.

Najveći optimist je, pak, Mirko Novosel koji je dogovor ocijenio “realnim”, ali bez vremenske odrednice.

- Ne mogu reći hoće li se to ostvariti za tri dana, tjedan, ili kasnije, ali je jasno da je situaciju potrebno što prije riješiti.

Prema nacrtu dogovora Cibona bi dobila dodatak imenu koji bi Atlantic Grupa sama odabrala. Tvorci KK Cedevite ne bi odustali od svog kluba (u kojem je direktor Mirkov sin Krešo) pa ne bi trebalo doći do klasičnog spajanja klubova. Mirko Novosel je projekt zamislio po obrascu kakav je Cibona nekad imala s Donom i koji je onda mogla samostalno financirati.

- Koncepcija bi bila slična, ali ne ista, niti se zalažemo za fuziju. Cibona je zamišljena kao klub u koji bi se najviše ulagalo s ciljem da se bori za Final Four Eurolige. Cedevita bi bila stabilan regionalni ligaš koji bi stvarao i pripremao košarkaše za Cibonu.

Ciboni je novac hitno potreban pa suradnja ne bi čekala potencijalnu pretvorbu.

- Hajdukov model je pokazao da to nema smisla. Privatni kapital koji bi odmah ušao u klub i koji bi se nadovezao na ime Cibona dobio bi ogromnu reklamu. Dva sata prijenosa utakmice poput ove protiv Asvela vrijede više nego EPP u pauzama kada većina prebacuje programe - završio je Novosel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:38