VUJČIĆ OPET U ŽUTOM

Direktor najavio najveće pojačanje - sebe! 'Odluka je da premijera bude protiv Alkara'

Split, 231208.Dvorana KK Split na Gripama.Utakmica 14. kola NLB lige, kosarkaska utakmica izmedju Split CO i Zadra.Na slici: Nikola Vujcic nekadasnji igrac KK Split, pratio je utakmicu u drustvu novinara.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

KK Split sudionik je završnog turnira Kupa Hrvatske Krešimir Ćosić nakon dvije godine u kojima nisu uspijevali ući među četiri najbolje momčadi. Splićani će igrati u polufinalu protiv Cedevite, a ovo će biti prigoda za afirmaciju mladih igrača koje predvodi iskusni trener Nikola Bavčević.

- Ovo nam je najbolja priprema za utakmice koje nas čekaju u Ligi za prvaka. Šteta da ne možemo nastupiti kompletni jer smo imali problema s ozljedama - kaže trener Bavčević koji ne gaji nerealne ambicije u meč kontra Cedevite, ali kaže da “žuti” nemaju što izgubiti nego mogu samo dobiti.

Bavčevićevo zadovoljstvo tim je veće jer je sportski direktor Nikola Vujčić potvrdio da će u nastavku sezone igrati za KK Split. Vujo još nije završio s igračkom karijerom iako se posvetio projektu obnove splitskog kluba. Sad će se iz kancelarije opet spustiti na parket.

- U procesu sam treninga već tri tjedna i priključit ću se momčadi za utakmicu na Gripama protiv Alkara 22. veljače. Procijenili smo da u kupu ne bi bilo puno razlike sa mnom ili bez mene, a i imali smo nekih problema s papirologijom.

Vujčić je imao ponude za karijeru nastavi u inozemstvu, ali je tvrdoglav u naumu da napravi nešto s KK Split.

- Želim nastaviti posao koji smo započeli na Gripama. Tijekom ove sezone bilo je trenutaka kad sam mislio što mi to sve treba i da je najbolje dignuti ruke od svega. Ali volim ovaj klub i grad i želio bih napraviti nešto dobro. Ne mogu se pomiriti s time da Split nema kvalitetan košarkaški klub i da se sve ovo što su na Gripama stvarale generacije prije nas nepovratno ruši. Ako i ne uspijem, barem ću znati da sam pokušao - zaključio je Vujčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:42