VRAĆAJU LOPTICU

Članovi Upravnog odbora Cibone tvrde: Bandića zanimaju samo nekretnine

 Drago Sopta / Cropix

Djelatnike u Ciboni, one koji imaju prozore okrenute prema istoku, u ponedjeljak je razveselilo sunčano jutro. Priroda se pobrinula da se malo zagriju, kad su već radijatori ledeni, a atmosfera u klubu i oko njega takva da bi mnogi poželjeli biti ptice selice i odletjeti tamo gdje je toplije.

Djelatnici radne zajednice, od kojih većina nije primila plaće već devet mjeseci, podržali su igrače u štrajku.

- Mi njih podržavamo, iako oni nas nisu. Što se tiče nas, ne mora se odigrati ni utakmica sa Sienom - moglo se čuti na ulazu u Cibonine klupske prostorije, gdje je u ponedjeljak ujutro bilo vrlo prometno.

Radna se zajednica oglasila i pisanim priopćenjem u kojem se poziva sve članove Upravnog odbora na kolektivnu ostavku. Prema mišljenju Ciboninih zaposlenika, oni bi tako pomogli klubu, jer bi u Cibonin upravni odbor mogli biti izabrani “novi članovi od utjecaja i moći” koji će spasiti klub.

- Nije uopće problem da se mi maknemo. Nitko u tom Upravnom odboru nije zato što od toga ima neke koristi. Tu smo iz ljubavi prema Ciboni, a nismo ni nesposobni ni blesavi - kaže Drago Majher, direktor Radio Cibone i jedan od devetorice članova UO-a (još uvijek ih je toliko, jer je Vlatko Previšić podnio ostavku na dužnost predsjednika, ali ne i člana UO-a).

Majher je uvjeren da su sva nastojanja sadašnje Uprave sabotirana, a da su svi potezi dirigirani iz ureda gradonačelnika kako bi se Grad dokopao Ciboninih poslovnih prostora.

- Sve je počelo time što nismo bili spremni pozitivno se izjasniti o tužbenom zahtjevu vezanom za vlasništvo nad nekretninama, a time će i završiti. Grad će za 23 milijuna kuna dobiti nekretnine koje su barem dvostruko vrednije, a klub iz gradskog proračuna neće dobiti ništa više novca nego što je dosad dobivao - rezolutan je Majher kojeg boli “spin” i neistine što ih je u javnim istupima iznosio Milan Bandić.

- Govorio je o dugu od 120 milijuna kuna, a revizija je pokazala 54 milijuna, čemu se može dodati još 10 milijuna. Nije on poslao USKOK u klub, nego smo ga mi pozvali. I tko je u klub postavio Jelušića, Previšića i Knegu? Mi ili on?

Boris Lalić je “lokos” dušom i tijelom već 58 godina, a 40 godina je u upravljačkim tijelima kluba. No, spreman je maknuti se svakome tko bi ga smatrao preprekom izlasku kluba iz krize.

- Već smo pozvali Grad da imenuje ljude u Upravni odbor. Ja sigurno neću biti kočnica nikome, a siguran sam da će na Skupštini podršku dobiti onaj prijedlog koji će jamčiti održavanje kontinuiteta Cibone. Pružit ću ruku svakome tko želi dobro Ciboni, a misli da mu ja nekako mogu pomoći.

Tko su Članovi Upravnog odbora

Sadašnji Upravni odbor upravlja Cibonom posljednjih šest mjeseci, od 25. svibnja ove godine. Trebalo bi ga sačinjavati 11 ljudi, ali dva su mjesta ostala prazna za potencijalne sponzore. Iz Upravnog odbora sastavlja se peteročlani Izvršni odbor koji je također osiromašen za ista dva člana.

Upravi odbor čine: Vlatko Previšić (predsjednik), Boris Lalić (dopredsjednik, član IO-a), Branko Lampl (Siemens, član IO-a), Ivan Lažeta (Gortan), Drago Majher (Radio Cibona), Hrvoje Bujan (Franck), Boris Uzelac (Croatia osiguranje), Velimir Vuga (privatni poduzetnik) i Mladen Šutalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:52