GOSTOVANJE U ŠIROKOM

CIBONINA UTAKMICA SEZONE Rozić: 'Ovo bi mogla biti sezona o kojoj će se dugo pričati'

 Damir Krajač/ CROPIX

Ako ne možemo pobijediti u Širokom Brijegu, onda nismo momčad za Final Four - poručio je Cibonin kapetan Marin Rozić uoči odlaska u Hercegovinu.

Hrvatski prvak je gospodar vlastite sudbine. Ciboni je u većini mogućih kombinacija s Partizanom i Budućnosti dovoljna jedna pobjeda iz dvije utakmice za ulazak među četiri najbolje momčadi, ali postoje i scenariji u kojima takav učinak nije dovoljan.

- Rekao sam suigračima da se ne zamaraju kalkulacijama. Idemo pobijediti i Široki i Crvenu zvezdu u posljednjem kolu. Ne možete otići na Final Four bez velikih pobjeda, a u Hercegovini igramo veliku utakmicu. U gostima smo, a Široki je iznimno motiviran jer se bori za ostanak u ligi - naglasio je Rozić.

U posljednjoj Ciboninoj utakmici, pobjedi protiv Igokeje, izostao je Rozićev napadački učinak. Utakmicu je završio s dva poena.

- Pitao me otac jesu li u Laktašima obruči malo uži, ha, ha. U Širokom će mi valjda biti širi. Spremni smo za veliku utakmicu, zaustaviti njihove centre Pašalića i Buvu koji su odlični šuteri. U napadu više vremena provedu na vanjskim pozicijama nego pod košem - izdvojio je Rozić njemu najzanimljiviju karakteristiku širokobriješke momčadi.

Cibona je posljednji put na regionalnom Final Fouru nastupila prije četiri godine. U prvoj polovici sezone činilo se da će se post produžiti. Ipak, nakon brojnih muka došli su mu na korak, dva.

- S obzirom na sve kroz što smo prošli ovaj rezultat mi ponekad izgleda nestvarno, a odlazak na Final Four ABA lige kao da je iz bajke. Bila bi to sezona koja će se dugo prepričavati.

Zadrani bi, pak, željeli ovu sezonu što prije zaboraviti. Pogotovo ako ne pobjegnu s posljednjeg mjesta. Večeras će to biti jako teško jer gostuju u Kragujevcu koji još uvijek nije siguran u preživljavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:49