VELIKI HENDIKEP

Cibonin rasplet bez Bogdanovića, vraća se ‘Vuk’

Bogdanović je na utakmici sa Zagrebom ‘zaradio’ parcijalnu rupturu lista i izbivat će s parketa dva do četiri tjedna
 Damir Krajač / Cropix

Ciboninu svlačionicu nikako ne prestaju zaobilaziti ozljede, kao da je negdje zapisano da barem dvojica igrača moraju biti “izvan stroja”. Tek što se momčadi pridružio dokapetan Vedran Vukušić, na listi ozlijeđenih našao se Bojan Bogdanović, jedan od tvoraca uzvjerljive pobjede nad Himkijem i najkorisniji igrač 5. kola Top 16.

Bogdanoviću je nakon večernjeg treninga u ponedjeljak dijagnosticirana parcijalna ruptura lista te će zbog te ozljede morati izbivati s parketa dva do četiri tjedna. Bojan je četvrti igrač iz vanjske linije bez kojeg je ostao Perasović, nakon ozljede kapetana Rozića i odlazaka Amerikanca Gravesa te Vedrana Princa. Bogdanovićev izostanak morat će pokriti dvojica najstarijih u momčadi, Samo Udrih i Robert Troha koji je tek u prošlom kolu protiv Himkija dobio značajnije minute u Top 16.

No, trenerovo loše raspoloženje zbog ozljede Bogdanovića djelomično će popraviti povratak Vedrana Vukušića za meč s Caja Laboralom.

- Sudjelovat ću, ali vidjet ćemo u kolikoj mjeri. Odradio sam prve treninge s momčadi bez ikakvih bolova u leđima - rekao je “Vuk” koji svakodnevno potroši dodatna tri sata na posebne vježbe i istezanja.

Cibonu u Vitoriji čeka “pakao”, ali kod “Vuka” straha nema.

- Vidjeli smo u Zagrebu da se možemo s njima nositi. Opet im neće biti Splittera, što je dobro za nas. Moramo spriječiti njihovu brzu igru, iskontrolirati ih i onemogućiti im lagane vanjske šuteve. Najopasniji su Teletović i English. Ako se uvedemo u egal završnicu, sve je moguće.

Vukušić vjeruje i u Olympiacos.

- Siguran sam da ne žele izgubiti pobjednički ritam.

Cibona ove godine nikoga nije pobijedila u gostima, iz Vitorije nikad nije došla s minusom manjim od 19 koševa.

- Došli smo u priliku napraviti nešto. Uz malo sreće već smo mogli biti u četvrtfinalu. Vrijeme je da i nas sreća pomazi - zaključio je Vukušić.

Vrijeme je...

Cibonina skupina najzapletenija

Uoči posljednjeg kola Top 16 znano je šest od osam momčadi koje će nastaviti natjecanje u Euroligi. Poznat je jedan četvrtfinalni par (Olympiacos - Prokom), a ostale su tri nepoznanice:

1) CSKA čeka rasplet u trokutu Cibona - Caja Laboral - Himki:

- Cibona ide dalje uz pobjedu u Vitoriji i poraz Himkija od Olympiacosa,

- Caja Laboral ide dalje pobjedom nad Cibonom i porazom Himkija,

- Himki ide dalje pobjedom nad Olympiacosom i porazom Caja Laborala,

- u slučaju pobjeda Caja Laborala i Himkija odlučivat će ukupna koš-razlika: Španjolci uoči zadnjeg kola imaju -18, a Rusi -24;

2) pobjednik madridskog sraza Reala i Maccabija bit će prvi u skupini F i čekati Partizan ili Maroussi, dok će poraženi igrati u četvrtfinalu protiv Barcelone;

3) pobijedi li Panathinaikos Maroussi, gurnut će Partizan u četvrtfinale, bez obzira na ishod gostovanja Vujoševićeve momčadi u Barceloni; u suprotnom Beograđani trebaju pobjedu za prolaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 17:42