KONAČNO ISPLATA PLAĆA

Ciboni stigao milijun kuna, na putu još dva

Zbog isplaćene plaće, igrači veseliji mogu dočekati utakmicu 2. kola Top 16 Eurolige u kojoj će ugostiti španjolski Caja Laboral (čet, 18.30)
Zagreb, 161209.Euroliga kosarkaska utakmica: Cibona - Fenerbahce Ulker u dvorani Drazena Petrovica.Na slici: Bojan Bogdanovici i Gordan Giricek.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Ipak se kreće. U Ciboni su minusi na računima manji. Pobjede na parketu čelništvo kluba počelo je pratiti isplatom plaća. U prvom naletu iz gradskog proračuna stiglo je milijun kuna, a uskoro će još dva.

- Ne radi se ni o kakvim izvanrednim sredstvima, već o akontaciji redovitih mjesečnih rata te sredstvima iz fonda za poticanje vrhunskog sporta - rekao je predsjednik Cibone Ivo Jelušić te istaknuo da je tako nešto najavio u svojim istupima pred kraj prošle godine, kad je kriza u klubu bila na vrhuncu, a igrači prijetili štrajkom.

- U novoj smo godini, time su se otvorile i nove mogućnosti.

Pomaka u pregovorima oko ulaska Atlantic Grupe u klub još nema. Čekaju se rezultati revizije klupskog poslovanja, a ona je u završnoj fazi.

- Rezultate još ne znamo, ali je izvjesno da ćemo dio imovine morati staviti u funkciju. Ako će biti moguće, neke repove koji se dugo vuku pokušat ćemo riješiti vrlo povoljnim nagodbama - zaključio je Jelušić.

Upitan o financijskoj situaciji dva dana uoči utakmice s Caja Laboralom (četvrtak, 18.30), Velimir Perasović prvo nije želio govoriti, ali je ipak odlučio nešto reći:

- Dugovi su veliki. Ako dođe jedna plaća, to je kap u moru. Pazite, mi pričamo o preživljavanju.

U preživljavanju, barem onom na parketu, “cibosi” su se ove sezone pokazali prilično vještima. Dovoljno je sjetiti se Zadra.

- Ta nam je pobjeda donijela mir, ali i inspiraciju. Tako je uvijek nakon pobjede u Zadru - tvrdi Peras.

Inspiracija, koncentracija, preciznost, sreća... Sve će to trebati Ciboni za prvu pobjedu u Top 16, iako Caja Laboral dolazi bez prvog centra Tiaga Splittera.

- Imaju dugu klupu, njegov izostanak mogu nadoknaditi Herrmann, Eliyahu i Teletović.

Ciboni se vratio Bagarić, ali je Marko Tomas propustio dva dana treninga zbog problema s koljenom.

- Vjerujem da će igrati, ali subjektivna je stvar koliko će uspjeti blokirati bol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 00:35