OŠTRI 'VUKOVI'

Cibona uvjerljivom pobjedom ostala u igri za četvrtfinale

U najboljoj euroligaškoj utakmici ove sezone Cibona je održala lekciju Himkiju i zadržala nadu za plasman u četvrtfinale
 Damir Krajač / Cropix

Momčad koja je Ciboni nanijela najuvjerljiviji poraz u Top 16 (83-70 u Moskvi), dobila je pravu lekciju. Scariolova “legija stranaca” ostala je smrznuta na -19 (82-63), upravo onoliko koliko je Ciboni trebalo da zadrži nadu za plasman u četvrtfinale.

Iako to i dalje izgleda nestvarno, danas je Cibona mnogo bliže prolazu u nokaut fazu euroligaškog natjecanja. Za to se moraju poklopiti tri rezultata: dvije pobjede Olympiacosa (u Pireju protiv Caja Laborala i u Moskvi protiv Himkija) te bilo kakva pobjeda Cibone na gostovanju u Vitoriji.

Cibonina serija 24-2

- Sad još više možemo žaliti za ona dva domaća poraza - rekao je Velimir Perasović.

S njima bi Cibona možda već u četvrtak imala četvrtfinale u rukama. No, kad su već bili na 0-4, ono što su tražili u utakmici s Himkijem to su i napravili, podarivši (pre)malom broju navijača najbolju euroligašku partiju ove sezone.

- Od prvog smo trenutka diktirali tempo, bili koncentrirani i raspoloženi, posebno u prvom dijelu - istaknuo je Cibonin trener.

Gordon je povukao na početku, ubacivši svih 10 poena za vodstvo od 10-2, a glavni posao “cibosi” su odradili od 14. do 25. minute. U tom su razdoblju sludili goste zonom i napravili seriju od 24-2 te sa 25-25 došli do ogromnih 49-27! U Perasovićevoj momčadi nije bilo slabih pojedinaca, ali je zasjao Bojan Bogdanović.

Mladi su brzo ‘narasli’

Naplatio je s kamatama promašaje protiv Olympiacosa, sa šest trica (6/6) razbio je zonu Himkija, a veliki je posao odradio i u obrani na McCartyju.

- Rekao sam da ćemo rasti onoliko koliko će brzo rasti naši mladi igrači. Kod Gordona i Bojana napredak je najizraženiji, Lukša je napravio ogroman napredak nakon prošlogodišnjeg zastoja - rekao je Perasović.

Cibona je svoje napravila, sad je red na Olympiacosu da sa 6-0 završi Top 16 i pomogne “vukovima”.

Euroliga TOP 16, skupina H, 5. kolo:

Cibona - Himki 82-63

Olympiacos - Caja Laboral (četvrtak)

Redoslijed: 1. Olympiacos 4-0 (-1), 2. Caja Laboral 2-2 (-1), 3. Himki 2-3, 4. Cibona 1-4.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:26