'BAHATA CEDEVITA'

Cibona sredila Cedevitu i nakon pune dvije godine zasjela na prvo mjesto!

U derbiju 3. kola A-1 Lige za prvaka Cibona je u Domu sportova pobijedila neprepoznatljivu Cedevitu sa 76-69 i tako sa tri pobjede sama zasjela na vrh ljestvice
 Damir Krajač/CROPIX

Ako je ovo bila utakmica kojom se najavilo finale prvenstva Hrvatske, onda nas za nešto manje od dva mjeseca čeka pravi spektakl. Cibona je odnijela bodove iz dvojke, prvi put ove sezone, u trećem pokušaju pobijedila Cedevitu, te je zauzela prvo mjesto na tablici nakon pune dvije godine.

Gradski derbi ponudio je vrlo dobru košarku, maksimalno motiviranu Cibonu, pomalo izgubljenu Cedevitu i - što je najvažnije - gotovo popunjene tribine. Vukovi su u ovoj utakmici jednostavno dominirali. Od 40 minuta, Cibona je 38 bila u plusu. Odlično je otvorio El Amin kojeg je Draper definitivno podcijenio, a kada je na klupu zbog tri osobne pogreške sjeo Andrija Žižić, Goran Suton je krenuo u ono što je na kraju ispalo njegova najbolja utakmica otkad je došao u Zagreb.

- Imali smo jedno nedozvoljeno propadanje u trećoj četvrtini, uzrokovanog taktičkoj nedisciplini u napadu - rekao je trener Cibone Jasmin Repeša.

Razdoblje o kojem je pričao dogodilo se u drugoj polovici treće četvrtine kad je Baždarić tricom nastavio sjajan završetak poluvremena za Cedevitu. Naime, od 18. minute kad je Cibona imala najvećih +16 (37:21), Cedevita je do 27. minute napravila seriju 29:10. Seriju je s osam uzastopnih poena, uključujući dvije trice za redom, zatvorio Marko Car koji je tako upisao prvo izjednačenje, kao i prvo domaće vodstvo na utakmici.

- Iako je Suton odigrao jako dobro, a El Amin pomalo iznenadio sve nas, moram istaknuti doprinos Pavla Marčinkovića - pohvalio je Repeša svog jokera.

Zaista, rijetko korišteni Marčinković donio je Ciboni toliko neophodnu energiju. Nakon što su Repešinu momčad izrešetali Opačak i Car. Pa su tako Vukovi sa 14:2 došli do novog osjetnijeg vodstva, 61:52 na početku posljednje četvrtine. Vodstva kojeg Cedevita više nije uspjela "izgristi"...

- Čestitam Ciboni, zasluženo su nas pobijedili. Na parket je jedna ekipa izašla s ekstra motivom, a druga prilično bahato s mišlju da će stajanjem dobiti utakmicu - izuzetno ljut bio je Dražen Anzulović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:39