TUŽNA POBJEDA

Cibona slavila protiv Cedevite, štrajk izgledan!

Nikoga nije zanimala utakmica, svi pričaju samo o štrajku
Zagreb, 201209.Sutinska Vrela.Utakmica NLB lige izmedju KK Cedevita i KK Cibona.Na fotografiji: Marin Rozic (Cibona), Marino Bazdaric (Cedevita), Tomislav Petrovic (Cedevita), Vedran Vukusic (Cibona).Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

Po načinu na koji igraju svaku utakmicu, slučajni promatrač nikad ne bi mogao zaključiti da igrači Cibone za to što rade nisu plaćeni. Pobijedili su i Cedevitu u Sutinskim vrelima (87-72) te tako ostali na vrhu ljestvice NLB lige, s dvije pobjede više od najbližeg pratitelja.

No, i njihovo strpljenje ima granica, a prema riječima kapetana Marina Rozića i najboljeg igrača Marka Tomasa, njihovo je iscurilo.

- U štrajk možemo krenuti od ponedjeljka ili najkasnije na Badnjak - kaže Tomas, iako je onda priznao da “zapravo ne zna što to znači, jer nikad dosad nije štrajkao”.

Cibonino vodstvo imat će priliku promijeniti tijek događaja. Za ponedjeljak u 10 sati najavljen je sastanak igrača i Uprave.

- Volio bih da svi budemo na tom sastanku - rekao je kapetan Rozić koji je nekoliko puta već bio na pregovorima s kojih je u svlačionicu donosio obećanja.

Ovoga puta obećanja neće biti dovoljna i neće odgoditi najavljeni štrajk, kao što je to bio slučaj prije mjesec dana.

- Meni nije problem pričekati, ali većini igrača je prijeko potreban novac. Štrajk sigurno nije dobar ni za klub, ni za igrače, ali nešto se mora poduzeti - kaže Tomas.

- Dobro izgledamo, s obzirom na uvjete u kojima radimo. Bila bi šteta da se ova lijepa priča završi na ružan način, da se sve rasformira - istaknuo je Rozić.

Na parketu se Cibonini unutarnji problemi ne vide. Velimir Perasović to nikada ne bi dopustio. Tako ni protiv Cedevite nije bilo opuštanja. Domaći su stalno hvatali Cibonu, dvaput došli na poen zaostatka, ali oba puta je Cibona odgovorila serijom lakih poena, kontrolirajući rezultat od prve do zadnje minute.

Cibonini centri limitirali su Žižića, vanjski igrači izmorili Baždarića, pa nije pomoglo što je kapetan Krasić odigrao najbolju utakmicu ove sezone.

- Nismo mogli u početku odgovoriti na njihovu agresivnost. Poslije smo se digli, ali nije bilo dovoljno za pobijediti Cibonu - rekao je trener Cedevite Slobodan Subotić.

Velimir Perasović bio je zadovoljan pobjedom na “teškom gostovanju”.

- Cedevitu nije lako pobijediti na njihovom terenu. Imali smo određenih problema nakon dobrog početka, ali pokazali smo želju i karakter i na kraju potpuno zasluženo pobijedili.

NLB liga, 13. kolo:



Cedevita – Cibona 72-87

Redoslijed: 1. Cibona 11-2, 2. Union Olimpija 9-4, 3. Zagreb 8-5, 4. Zadar 8-4 (-1), 5. Hemofarm 8-4 (-1), 6. Budućnost 7-6, 7. Crvena zvezda 6-7, 8. Partizan 7-4 (-2), 9. Cedevita 5-8, 10. Radnički 5-8, 11. Široki 5-7 (-1), 12. FMP 4-8 (-1), 13. Helios 3-10, 14. Bosna 2-11

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:04