POZNATI PROTIVNICI

Cibona s Olympiacosom, Cajom i Himkijem

Zagreb, 140110.Kosarkaski centar Drazen Petrovic.Kosarkaska utakmica Euroliga skupina A, Cibona - Asvel.Na slici: Aymeric Jeanneau 9, Luksa Andric 12.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB -Iako će službeni ždrijeb za Top 16 Eurolige biti održan u Barceloni u ponedjeljak (18. 1.), Cibona već zna da će biti u skupini s Olympiacosom, Cajom Laboral i Himkijem.

Rezultat je to strogih kriterija Eurolige po kojima momčadi koje su bile u istoj skupini u prvom dijelu ne mogu biti u istoj skupini Top 16, uz maksimalno dvije momčadi iz iste države u jednoj skupini.

Po tim kriterijima poznat je sastav skupine koju će činiti CSKA, Unicaja, Žalgiris i Prokom. Zna se i da će u preostale dvije skupine spojeni biti Barcelona i Panathinaikos te Real Madrid i Montepaschi. Jedina nepoznanica koju ždrijeb mora razriješiti je koja dva kluba će im biti pridružena: Partizan i Maroussi će u jednu skupinu, a Maccabi i Efes Pilsen u drugu.

Ždrijebom će biti određeno i koji će se klubovi moći spojiti u četvrtfinalu (E1-F2, E2-F1, G1-H2, G2-H1), ovisno o slovu kojim će skupina biti obilježena.

- Nije nam potpuno svejedno tko su nam suparnici u Top 16, ali ima momčadi protiv kojih bismo teže igrali. Apsurdno bi bilo od ove momčadi tražiti plasman među osam, ali mi ćemo u svakoj utakmici napraviti sve što možemo kako bismo pobijedili - rekao je Velimir Perasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:24