KOŠARKAŠKI DERBI

Cibona razbila Zadar i približila se 'jedinici'

Centri su prednjačili u najuvjerljivijoj Ciboninoj pobjedi ove sezone protiv Zadra koji je drugi put u tri dana bio nemoćan
 Dragan Matić / Cropix

Kad Cibonini centri ubace 46 poena, a vanjska linija limitira šut Stipčevića i Cara (kombinirano za tricu 0/11), onda Gordon, Tomas i Bogdanović mogu uzeti slobodnu šutersku večer (kombinirano 11/37), a Cibona će svejedno pobijediti Zadar.

U srijedu ne samo da su ga pobijedili, već je Zadar bio razbijena vojska, u kojoj je samo Perić (23 poena) bio enigma za Ciboninu obranu.

Perasović hvali i kudi centre

Cibona je dobila ono što je tražila u ovoj utakmicu - pobjedu s više od šest razlike.

- Znali smo da moramo pobijediti da bismo ostali u igri za jedno od prva dva mjesta. Drugi cilj je bio šest razlike i to smo odradili kako treba. Visoki igrači bili su napadački raspoloženi, pa smo uspjeli iskažnjavati Zadrovu atipičnu obranu, bez obzira na loš šut glavnih vanjskih igrača - analizirao je Velimir Perasović.

Koliko god da su Bagarić (14 poena, šut 6/7) i Radošević (20 poena, šut 7/7, bacanja 6/6) odigrali utakmicu sezone, centri nisu ostali pošteđeni ni Perasovićevih kritika.

- Nisam zadovoljan što smo izgubili skok. Zadrani su previše skakali u napadu.

Skok je jedini segment s kojim je zadovoljan mogao biti Danijel Jusup. Zadarski je strateg bio izrazito kritičan prema dvojcu Stipčević - Car.

Jusup želi na Zagreb

- Ljut sam na njih jer sam im rekao da se moraju brže riješavati lopte. Samo tako su protiv ovako agresivne Cibone mogli doći do šuta. Brine me i što su centri lako dolazili do lopte i šuta. Brine me što nema doprinosa s klupe.

U nedjeljnom dvoboju Zagreba i Cibona dijelit će se startni brojevi za doigravanje. Cibona pobjedom uzima “jedinicu”, a poraz ju baca na 3. mjesto. Zagreb ne može s četvrte pozicije. Perasović je najavio “tešku utakmicu”, a Jusup poželio u polufinalu ići na četvrtog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:34