I TO SE DOGAĐA...

Cibona produžetak protiv Cedevite igrala s ČETIRI IGRAČA! I nitko to nije primijetio...

 Goran Mehkek/CROPIX

Bila je minuta odmora, Cibona je branila. Drugi produžetak, vrijeme u kojemu je sve, baš sve na vagi. Bila je to utakmica za obraz i za činjenicu, hej, pa i mi nešto vrijedimo. Utakmica, koju su završila dva Cedevitina klinca koji su juniori. I kojima je to bila prva ozbiljna utakmica u karijeri. Pobijediti je bilo i pitanje časti.

U takvim situacijama za očekivati je da u onome što ti je posao budeš dodatno koncentriran. Tako je to u svakom poslu, postoje situacije kad se cijeni tko i kako reagira u teškim trenucima.

Cibona, njezina klupa, trener, igrači, svi baš svi su se, međutim, izgubili. Cibona je istrčala s četiri igrača na parket, čak je obranila napad Cedevite, pa krenula i u svoj napad, ali opet s četiri igrača! Nitko nije ništa primijetio, štoviše, niti oni na terenu, pa je Cibona, kao da je napravila višak a ne kao da je, što je bila činjenica, bila u igračkom manjku, šutnula praktički iz dotrčavanja. I promašila, naravno. Tek tada je, mimo sudačkog znaka, u igru ušao Marin Rozić i napunio petorku.

Suci, vrhunski, one “koje delegira najbolji”, to nisu vidjeli i da je kojim slučajem pobjeda otišla na Ciboninu stranu, bila bi to krupna pogreška. Trebalo je svirati tehničku Ciboni, dva bacanja i loptu sa strane. Ne zbog toga što su igrali s četiri, nego zato što je peti ušao a za to nije dobio dozvolu.

Nakon utakmice Cibonin trener Jasmin Repeša nije pričao o sucima kao protiv Partizana, iako se i tada moglo pričati o tome zašto je Barbour čuvao Jamesa u produžetku a ne Kovačević, koji je prije toga to sjajno radio. OK, izbila je afera, dosta fina afera, a pitanje je kako će sve rasplesti. Nakon Cedevite je Repeša preuzeo svu odgovornost za poraz.

- Sve preuzimam na sebe, krivnja je samo moja. Kad bih ulazio u detalje, mogli bismo ostati ovdje do jutra. A ovaj je poraz pokazao kakva je perspektiva Cibone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 03:28