ŠARIĆ BRILJIRAO

Cibona neokrznuta prošla i šibenski Baldekin

 Nikša Stipaničev/CROPIX

Zagrebački Vukovi zadržali su nepobjedivost u Ligi za prvaka prošavši neokrznuto i šibenski Baldekin. Cibona je vodila gotovo cijeli tijek utakmice u rasponu od 5-12 koševa razlike, ali su tek u zadnjih nekoliko minuta ostvarili i uvjerljiviju prednost. U trećoj četvrtini, posebice u završnici treće dionice pojačanom obranom šibenski Bankari koji su cijeli susret lovili prednost gostiju, uspjeli su doći do izjednačenja (58:58).

Ali, nakon toga kao da su stali potrošivši svu energiju. Zagrepčani su nakon toga se stabilizirali i serijom od 14:0 praktički su riješili pitanje pobjednika. Sastav Ivana Velića nema ipak tako iskusan i širok kadar u rotaciji i praktički u zadnjih deset minuta nisu mogli ozbiljnije parirati Ciboni. Osim toga prevagnula je i individualna kvaliteta zagrebačke momčadi koji su nakon tih 58:58 praktički kažnjavali svaku pogrešku domaćeg sastava.

Šibenčani su u dosta ranoj fazi susreta upali u probleme s osobnim pogreškama svojih najboljih igrača Rossa i Bubala što je također utjecalo na njihovu igru. Veliki problem kroz cijelu utakmicu, a naročito se to odrazilo u prvih 20 minuta, domaćim je predstavljao skok, u tom dijelu Cibona je bila apsolutno dominantna. Rozić i Strawbarry te Dario Šarić prednjačili su u tom dijelu. Uz DJ Strawbarryja koji je postigao 19 koševa uz visok postotak ubačaja, najbolji dojam kod pobjednika ostvario je Dario Šarić, koji je svojom raznovrsnom igrom još jednom potvrdio svoj veliki potencijal.

Kod Jollyja Ross je zabio 15 koševa ali nije to niti iz bliza bilo izdanje Amerikanca na kojeg smo navikli gledati ove ali i prošle sezone. Već u utorak u goste Baldekina stiže novi veliki favorit, zagrebačka Cedevita.

Jolly JB - Cibona 64-81 (20:24, 18:23, 18:11, 8:23)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:14