DOIGRAVANJE PH

Cibona neočekivano lako 'preskočila' Zagreb

Košarkaški Cibone prvi su finalisti prvenstva Hrvatske. U drugoj utakmici polufinala doigravanja vukovi su u Trnskom pobijedili Zagreb (78-65) i čekaju boljeg iz dvoboja Zadar - Cedevita
Zagreb, 230510.Dvorana Trnsko.Druga utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske.Zagreb CO - CibonaNa fotografiji: Jamont Gordon i Vladimir Krstic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Košarkaški Cibone prvi su finalisti prvenstva Hrvatske. U drugoj utakmici polufinala doigravanja vukovi su u Trnskom pobijedili Zagreb (78-65) i čekaju boljeg iz dvoboja Zadar - Cedevita koji je na rasporedu u utorak. Cibona je uoči utakmice ostala bez Bojana Bogdanovića, koji je iskrenuo gležanj, pa je Velimir Perasović u značajniju rotaciju morao uvući Roberta Trohu.

Usput, u samo dvije minute Leon Radošević je zaradio dvije osobne pogreške i Zagreb je, ovaj puta s Damirom Mulaomerovićem u petorki, otišao u petoj minuti na 10:2. Perasović je 'šizio', ali je Marko Tomas brzo stabilizirao Cibonu i do konca prve četvrtine vukovi su stavili pod kontrolu rezultat i Zagreb je do kraja bio samo u minusu, pišu Sportske novosti.

Prvo poluvrijeme bilo je parada promašenih šutova, velike borbenosti i malo lijepe košarke, jedna tvrda, čvrsta utakmica, teška za gledanje, no Zagreb je u tom ritmu, vjetrojatno i zbog razloga što se Jamont Gordon u prvom poluvremenu držao diskretno, još puhao za vrat vukovima. Onda je došla treća četvrtina i Gordon koji je povezao dvije trice, dodao je jednu i Troha, zaradio na sebi i nesportsku grešku Mulaomerovića te je Cibona učas otišla na preko deset poena prednosti, a Zagreb je do kraja utakmice živio jedino na pokušajima Luke Žorića. Što je, ukupno, bilo premalo za Cibonu.

Polufinale doigravanja prvenstva Hrvatske:

ZAGREB - CIBONA 65-78

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:30