EUROKUP

CEDEVITA vs. BESIKTAS Turci u sjeni derbija: 'Moramo zaboraviti Cibonu, večeras ne smijemo kiksati!'

 Damir Krajač / CROPIX

Iz Cedevite su poslali dva upozorenja. Prvo je da utakmica u “dvojci” Doma sportova počinje pola sata ranije nego što je bilo najavljivano (u 18.15, da se stigne i na rukomet). Drugo je da Besiktas mora pasti.

Barem tako razmišlja čovjek s drugom najvećom minutažom u Eurokupu - Luka Babić. Prvi do Nolana Smitha.

- Nije da moramo pobijediti, Cedevita nije momčad koja je složena da osvoji Eurokup, ali jako želimo pobijediti Besiktas. Drugi domaći poraz udaljio bi nas od prolaska, a mi želimo igrati i u osmini finala.

Babić je krilni igrač koji je ljeto 2012. proveo igrajući kvalifikacije za Eurobasket, ali u Sloveniji ga nije bilo jer se oporavljao od ozljede. U sezonu je ušao spreman pa bez problema igra i više od 30 minuta po utakmici. I koristi ih jako dobro, pod svakodnevnom paskom izbornika Jasmina Repeše.

- Daleko je novo ljeto i reprezentacija, nema smisla pričati o tome.

Kaže i da mu je daleko subotnji gradski derbi protiv Cibone, iako košarkaški dio Zagreba o toj utakmici svakodnevno priča.

- Pustite Cibonu, želimo pobjedu koja će nas gurnuti prema osmini finala. Znam, veliko je suparništvo, ali vjerujte mi da niti na kavama ne pričamo o Ciboni. Još ne.

Babić nas je vratio u sadašnjost, predstavio Besiktas. Turci su pokazali da mogu pobijediti i u jurnjavi na sto poena (103-101 u Litvi), ali i uhvatiti suparnika za vrat (70-63 protiv Zaragoze).

- Momčad su koja jako dobro trči prema naprijed, ali to nas ne zabrinjava jer ne postoji ekipa koja može trčati kao mi. U vanjskoj liniji imaju vrsne šutere. Perkins je igrao u Maccabiju i Olympiacosu, tu su još Lofton i Gaines. Buckman je odličan skakač (16 protiv Zaragoze, nap. p.), a na centarskim pozicijama igra i naš Tomo Ružić.

Cedevita ima izmijenjeno ruho u odnosu na start drugog kruga. U Zaragozi su pobijedili bez ozlijeđenih Smitha i Delaša, u međuvremenu je stigao i Selby. Na vanjskim pozicijama stvorila se gužva uz opasnost da trojica Amerikanaca ne stvore svoj mali klan.

- Ne bih se složio, za dvije utakmice tjedno potrebno nam je toliko igrača. I važno je što nam se večeras Delaš vraća, potrebna nam je njegova mirnoća. Amerikanci? Odlični su dečki koji se ne odvajaju od nas. Odlazimo na zajedničke večere, a u igri nisu sebični niti gledaju samo na sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:10