MRAVI LOVE FINALE

Burić: Ne smijemo biti u oblacima zbog pobjede u Zadru

Dario Šarić, zbog igranja za Dubravu, ne može igrati za Zagreb u doigravanju
 Vladimir Ivanov / Cropix

Kao što je Cedevitin trener Aco Petrović javno poželio finale protiv Zadra, tako je i trener Zagreba Ivica Burić, poželio da Cibona i Cedevita o finalu odlučuju u trećoj utakmici. Naravno, uz uvjet da njegovi "mravi" već u subotu osiguraju prolaz u finalnu seriju.

- Ne smijemo biti u oblacima zbog pobjede u Zadru. Moramo se svi ponašati kao da je 0-0, a pogotovo igrači - rekao je Burić koji ni za drugu utakmicu polufinala ne može računati na pomoć Marija Kasuna i Alexa Renfroea.

- Kasun je počeo šutirati, trčati i provodi terapiju. Renfroe bi trebao u subotu početi trčati. Ako ćemo igrati u finalu, velika je vjerojatnost da ćemo ih moći koristiti u tim utakmicama. Sve činimo da ih osposobimo.

Još jednom je Burić "branio" odluku kluba da se protiv Zadra igra u Trnskom, gdje su "mravi" posljednji put igrali prije osam mjeseci.

- Kad bismo bili sigurni da možemo napuniti Draženov dom, igrali bismo tamo. Logično da je igračima drago što se vraćamo u Trnsko. To je njihov prirodni dom.

Burić će se opet uzdati u učinak početne petorke, ali se nada da će dobiti i veću pomoć s klupe nego u Zadru.

- Važno je da obrana funkcionira i da imamo pet "spartanaca" na terenu.

U Zadru je Burić mogao dati minute Mariju Hezonji koji će vjerojatno propustiti drugu utakmicu zbog obveza u kadetskoj momčadi. Šteta je što zbog nelogičnih pravila Dario Šarić (zato što je igrao za Dubravu u A-1 ligi) ne može igrati za Zagreb u doigravanju.

- S obzirom na ozljedu Renfroea, sigurno bih ga koristio.

No, Dario je svoje, što se klupske sezone tiče - odigrao. Još jedan "bravo" za HKS!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:17