ČOVJEK ZA RJEŠENJE

Bandić: Zadnji sam koji bi zabio čavao u lijes Cibone

Gradonačelnik je za sve probleme nudio rješenje: Ciboni će se pomoći, obnovit će se Maksimir, EP u vaterpolu nije upitan
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Nakon uvoda, u kojem je objasnio da je “Knego najkrivlji za to što je Final Four NLB lige u Zagrebu” te zahvalio igračima i treneru Perasoviću što su rezultatima omogućili Zagrebu kandidaturu, gradonačelnik Milan Bandić krenuo je rješavati goruća sportska pitanja metropole, usput odgovarajući sve brojnijoj vojsci kritičara. Bandić nikoga nije imenovao, ali moglo se prepoznati da je većinu izlaganja posvetio replicirajući Boži Miličeviću i Ivi Jelušiću, donedavno dvojici čelnih ljudi Cibone.

- Svima koji me optužuju poručujem: ja sam kriv i za Robbenov gol Manchesteru, ali to je moj križ. Galamom se ništa ne može napraviti, a može se staloženošću i mirnoćom. Živim sportski, tako se i ponašam prema suparnicima.

A protiv njih, kaže Bandić, nema ništa.

- Ne želim reći riječ ni protiv koga, nemam argumenata. Kad se nabacuju blatom, govore više o sebi. Vjerojatno im ne paše što su računi čisti otkako je Knego došao u klub, što je podvukao crtu. Možda im to smeta pa je zbog toga ova kakofonija. Ja o njima mislim sve najbolje. Oni su fina gospoda.

Ipak, Bandić je imao nešto reći protiv “njih”.

- Grad Zagreb nema para koliko neki mogu potrošiti.

Onda se prebacio na temu “kako spasiti Cibonu”.

- Zadnji sam koji bi zabio čavao u Cibonin lijes. Dok sam ja gradonačelnik, Cibona neće kleknuti. Cibona je trofejima zadužila ne samo Zagreb, nego i Hrvatsku. Sjest ćemo, pronaći rješenje i pomoći Ciboni.

Kako?

- Već dva mjeseca, otkako je Knego direktor, raspravljamo kako Grad može pomoći. Dobit će akontacije, interventna sredstva. Nastojat ćemo sada u cijelosti isplatiti sva sredstva za 2010. i tako ugasiti požar.

Kad se može očekivati rješenje problema?

- Što prije, to bolje. Znate da gori. Knego ne spava, Perasović također, igrači čekaju. Trebalo je to riješiti još jučer.

Jeste li upoznati s idejom o fuziji Zagreba i Cibone?

- Mislim da je održan sastanak vodstva klubova. Podržat ću svaku dobru ideju koja će ojačati oba kluba. Gašenje bilo kojeg od njih nije dobra opcija.

S Cibone se prešlo i na rješenje za maksimirski stadion.

- Kolega Prežigalo sad razgovara sa svima. Drago mi je što je većina za ostanak Maksimira, ali treba vidjeti na koji način. Ili ćemo ostaviti sjevernu tribinu i raditi tri nove, ili ćemo raditi Kajzericu pa onda Maksimir. Neću gurati Kajzericu pod mus. No, negdje se mora igrati. Možda ćemo se svi morati stisnuti u Kranjčevićevoj. Ja sam za najrealnije, najracionalnije i najusuglašenije rješenje.

Potegnuto je i pitanje EP-a u vaterpolu u Areni.

- Ja sam za vaterpolo u Areni, ali to ne ovisi samo o meni. Ja potpisom jamčim za sve, stavio sam glavu na panj, iako Arena nije građena za vaterpolo. Ja sam samo gradonačelnik, nisam Berlusconi.

Možda nije Berlusconi, ali na trenutak nam se učinilo da Bandiću nedostaje samo šešir pa da pred sobom ugledamo utjelovljenje čovjeka koji ima rješenje za sve probleme - profesora Baltazara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:19