SPASITELJI CIBONE

Atlantic grupa: Kada sve bude na stolu, odlučit ćemo jako brzo

Iz Atlantic grupe najavljuju da im neće trebati puno vremena za odluku o tome hoće li surađivati s Cibonom
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Sportska priča tjedna u Hrvatskoj je Cibonina budućnost, ne toliko sportska, koliko financijska. Atlantic grupa trenutačno figurira kao jedini spasitelj dvostrukog europskog košarkaškog prvaka. O tome smo razgovarali s Mladenom Veberom, starijim potpredsjednikom za operativna poslovanja. Pojednostavljeno, riječ je o drugom čovjeku Uprave, prvom nakon Emila Tedeschija, ujedno i predsjedniku KK Cedevita.

- Ništa opipljivo se nije promijenilo u odnosu na prošlotjedne informacije. Zanima nas bilo koji oblik suradnje u kojem ćemo upravljati onime što ulažemo. O vlasništvu je teško pričati prije privatizacije.

Ciboni je dogovor što prije potreban, štoviše nužan...

- Poznati smo kao poslovni ljudi koji brzo i jednostavno donose odluke. Sve ovisi o rezultatima revizije i nakon nje možemo ići u konkretizaciju posla. Sportskim rječnikom, lopta je kod Cibone.

Da ostanemo u istoj terminologiji... Je li utakmica ušla u posljednju četvrtinu?

- Još traje prvo poluvrijeme, ali može trajati jako kratko. Nakon što dobijemo tražene dokumente, neće nam trebati dani ili mjeseci za odluku. Očekujem da uskoro iz faze načelnih razgovora uđemo u konkretne. Kada sve bude na stolu, odlučit ćemo jako brzo.

Jesu li Cibonini dugovi otežavajuća okolnost?

- Kada saznamo njihov iznos jednostavnije ćemo razgovarati jer priče koje kruže variraju od 17 do čak 60 milijuna kuna. Bez revizije ne znamo njihov iznos, kao ni iznos imovine.

Zanimaju li vas Cibonine nekretnine?

- Naš interes je isključivo sport i sve što je vezano uz naše brendove. Atlantic grupu ne zanimaju shopping centar, lokali u “pasažu”, Saloon... Zaljubljenici smo u košarku, što se vidi po KK Cedeviti, i žalosni zbog toga kako Cibona danas izgleda. Nadamo se, ipak, da će se situacija riješiti na način koji će razveseliti sve koji vole košarku u gradu Zagrebu.

Hoćete li prije konačne odluke pomoći Ciboni s “interventnim” sredstvima?

- Sve je moguće, ali bih rekao da je prvi sljedeći korak ozbiljan razgovor s čelništvom kluba. A za mene je ozbiljan razgovor kada sjednemo s konkretnim brojkama i ponudama. Dio razgovora već se vodi, ali konačni će uslijediti nakon revizije koja će dati najvjerodostojnije stanje kluba.

Kakva je budućnost KK Cedevite ako dođe do dogovora?

- Cedevita se neće ugasiti niti će biti fuzioniranja klubova, već bismo razradili ideju koju je ranije spominjao Mirko Novosel.

Dislociranost je najveći Cedevitin problem

Cedevitin problem je dislociranost od centra Zagreba. Koliko god se trudili, lokacija u Podsusedu pokazuje se manom...

- Neovisno o razvoju situacije s Cibonom, naš cilj je sljedeće sezone igrati u gradu kako bismo dodatno popularizirali KK Cedevitu te smo i ranije razgovarali o mogućem domaćinstvu u KC-u Dražen Petrović - kaže Veber.

Selidba u dvoranu na Martinovki ostat će opcija i nakon mogućeg dogovora s Cibonom?

- U njihovoj dvorani je samo jedan teren za treninge pa bi za oba kluba bilo korisno imati u blizini još jednu dvoranu. No, Martinovka nije rješenje za utakmice regionalne lige ili europskih kupova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:26