NBA ALL-STAR

Allen Iverson počinje u petorci Istoka

Los Angeles Lakers' Kobe Bryant drives around Cleveland Cavaliers' LeBron James (R) during the second quarter of their NBA basketball game in Cleveland January 21, 2010.REUTERS/Aaron Josefczyk (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL)
 Reuters

Naglo okončanje karijere pa potom još nagliji povratak učinili su ionako popularnog Allena Iversona još popularnijim. Košarkaš Philadelphije izglasan je za startera u All-Star utakmici.

Iznenađujući je to rasplet glasovanja navijača, koji svojim glasovima preko službene internetske stranice NBA lige odnosno diljem sjevernoameričkih košarkaških arena određuju udarne petorke glavnog događaja All-Star vikenda, koji se ove godine održava na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu od 12. do 14. veljače.

Dodajmo tek da je Iverson nedavno izjavio kako postoji mogućnost da ne nastupi na revijalnoj utakmici u strahu da ne obnovi ozljedu lijevoga koljena. Rekao je prije petnaestak dana:

- Navijači su ti koji nas stvaraju i posebno je dostignuće saznanje da vas žele vidjeti na terenu. Ipak, premda ne odbacujem mogućnost da zaigram na All-Star utakmici, o tome ću još morati razmisliti.

Uz Iversona u petorci Istoka bit će još i Dwyane Wade (Miami), LeBron James (Cleveland), Kevin Garnett (Boston) i Dwight Howard (Orlando).

Petorku Zapada čine Steve Nash (Phoenix), Kobe Bryant (LA Lakers), Carmelo Anthony (Denver), Amare Stoudemire (Phoenix) i Tim Duncan (San Antonio).

LeBron James se navijačima zahvalio na glasovima. Imao je za to poseban razlog: postao je prvi košarkaš u povijesti koji je tri godine uzastopno dobio preko 2.5 milijuna glasova. Započet će u Dallasu svoj šesti All-Star nastup. Svaki je put nastupio kao član udarne petorke.

Preostalih sedam igrača u svakoj momčadi izabrat će treneri oba sastava. Objavit će ih sljedećeg četvrtka.

Od aktivnih košarkaša Shaquille O'Neal ima 15 nastupa na All-Staru, Kevin Garnett 13, a Tim Duncan i Kobe Bryant po 12.

Vodstvo lige na Cowboys Stadiumu očekuje 80.000 navijača. Bit će to rekordna posjećenost jednoj košarkaškoj utakmici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 23:35