PONOVNO U ZADRU

Aco: Očekujem uvrede u Zadru, ali ne žalim se

Uoči starta završnice Prvenstva Hrvatske trener Cedevite detektirao je ključne probleme Zadra, ali i najavio ‘simpatičan’ susret s navijačima svog bivšeg kluba
 Ranko Šuvar / Cropix

ZAGREB - Triput je Aco Petrović ponovio glavni zadatak njegovih košarkaša uoči početka završnice A-1 košarkaške lige. U srijedu u 18 sati Zadar će u Višnjiku biti domaćin prve polufinalne utakmice (igra se na dvije pobjede).

- Sve što želim je da hrabro uđemo u play off jer to je kruna sezone. Napravit ćemo sve što je u našim kapacitetima da se iz Zadra vratimo s pobjedom - istaknuo je Petrović.

Iako su ime protivnika doznali u zadnji čas, Petrović tvrdi kako se taktika za Zadrane spremala i prije formiranja konačnog porekta koji je odlučivao tko će na koga u polufinalu. Za Cibonu su, tvrdi Aco, bili sigurni da će osigurati prvo mjesto, a smatraju ih i glavnim favoritom play offa.

- Prognoza? Cibona će pobijediti Zagreb 2:0.

Bez Žižića u Zadru

Cedevita u Dvoranu Krešimira Ćosića dolazi s kadrovskim hendikepom: Andrija Žižić, koji je, prema trenerovim riječima, glavni balans u igri, još nije u rosteru, pa je koncepcija igre morala dobiti nove konture. Prednost gostiju bit će, pak, to što Zadrani imaju imperativ pobjede. Marino Baždarić je optimističan:

- Tijekom sezone dobro smo se nosili sa Zadrom, na trenutke čak smo bili i bolji, ali uspijevalo nam je prosuti sve u zadnjim minutama. Oni su u svakom slučaju lakši protivnik od Cibone.

Kako objasniti njihov neobično loš kraj regularnog dijela sezone?

- Ne znam je li u pitanju bio trenutak slabosti ili pad forme. No, na nama je da se fokusiramo na vlastitu igru.

Aco se nadovezao na probleme Zadra i primijetio kako su Cibona i Zagreb mudro iskoristili njihovu potrošenost i relativno skroman krug igrača u rotaciji. Nanizao je i nekoliko opaski o učinku svojih pulena.

‘Nećemo baš sve otkriti’

- Marsh se previše odmara u obrani. Bolje bi bilo da stopostotno odigra 20 minuta nego da cijelo vrijeme ispunjava samo jedan dio zadaće. Što se tiče Kaštropila, od njega ne očekujem da radi čuda, ali trebao bi pružati otpor centrima, iznuđivati prekršaje...

I onda se zaustavio:

- E, pa nećemo baš sve otkriti!

Za kraj je ipak ponudio razmišljanje o tome kako će ga dočekati navijači njegova bivšeg kluba, nazvavši to “simpatičnom situacijom”.

- Od Tornada očekujem zviždanje i uvrede, mogu raditi što god žele, ali ništa im neću zamjeriti. S njima sam uvijek bio u dobrim odnosima i uvijek će mi biti u srcu. To je, zapravo, i priznanje: ako me ne spomenu, znači da sam beznačajan!

A-1 košarkaška liga

Playoff, polufinale

Prve utakmice

(srijeda, 19. svibnja):

18.00 Zadar - Cedevita

18.30 Cibona - Zagreb

Druge utakmice

Subota, 22. svibnja:

17.30 Cedevita - Zadar (HTV 2)

Nedjelja, 23. svibnja

17.30 Zagreb - Cibona

Igra se na dvije pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:42