ULTIMATUM REPEŠI

ACB liga neće mu izdati licencu ako bude vodio Hrvatsku

 Drago Sopta / Cropix

Prema pisanju El Mundo Deportiva, vodstvo španjolske košarkaške ACB lige (Endesa liga) ne želi ni čuti za mogućnost da Jasmin Repeša sljedeće godine vodi Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Sloveniji…

Poznato je da treneri koji rade u klubovima iz ACB lige ne smiju istovremeno biti i izbornici reprezentacija. Repeša je vodio hrvatsku reprezentaciju prošlo ljeto u kvalifikacijama za Eurobasket da bi potom privremeno prekinuo suradnju s Hrvatskim košarkaškim savezom ( HKS) i preuzeo treniranje Unicaje. Plan je bio da Repeša iduće ljeto raskine ugovor s klubom iz Malage, potom vodi Hrvatsku na EP-u, a nakon toga potpiše novi ugovor s Unicajom.

Potpuno je identična situacija s novoimenovanim izbornikom Rusije Fotisom Katsikarisom koji je ujedno i trener Bilbaa. I on je namjeravao privremeno raskinuti ugovor s Baskima kako bi mogao voditi Ruse, a potom bi nakon EP-a opet sjeo na klupu Bilbaa. No, takve ''igrice'' su očito naljutile čelne ljude ACB lige.

- U konzultaciji s pravnicima utvrdili smo da bi takvi potezi bili prijevara. Trenerima koji to naprave nećemo izdati licencu za sljedeću sezonu - poručio je glasnogovornik lige za El Mundo Deportivo.

Dodao je i kako je spomenuto pravilo na snazi od 2001. godine, a nedavno je potvrđeno na skupštini ACB lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:50