FINALE HTV-OVA SHOWA

'Zvijezde pjevaju’: Publika je presudila...

Samobor, 310809.Glumica i jedna od glavnih likova u sapunici Dolina sunca Ana Vilenica.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Premda oboje dolaze iz Rijeke, Marko Tolja i Ana Vilenica slažu se da uz to imaju još samo jednu jedinu sličnost. Naime, ni pjevač koji nastupa s Tamarom Loos ni glumica koja pjeva u paru s Jacquesom Houdekom nisu ni sanjali da će uspjeti ući u završnicu HTV-ova showa ‘Zvijezde pjevaju’. Umjesto toga, oboje su bili sigurni da će u finalu zapjevati Ivana Husar-Mlinac i Boris Mirković. No, publika je htjela drukčije

Marko Tolja: Tamara i ja iskreno smo mislili da je polufinale naš krajnji domet

- Kažete da niste ni sanjali da ćete ući u finale. Što ste mislili, dokle ćete dogurati?

- Najdalje do polufinala. I Tamara i ja mislili smo da je polufinale nekakav naš krajnji domet i bilo nam je sasvim u redu da u toj emisiji ispadnemo. A onda su voditelji pročitali naša imena, rekli da nas dvoje ostajemo u finalu, a mi se nismo stigli ni veseliti jer nas je ta vijest prilično iznenadila.

- I inače smatrate da je važno sudjelovati, a nevažno pobijediti?

- Pa, da. Recimo da je tako. Barem je tako kad se radi o emisiji ‘Zvijezde pjevaju’. Ne pucaju me ambicije o ultimativnoj pobjedi u tom spektaklu. Možda je to zato što u slučaju pobjede i ne smatram da sam pobijedio ja, nego da je pobijedila Tamara. Tako ja to gledam.

- Koliko se razlikuju vaše učenice Kristina Krepela i Tamara Loos?

- Kao nebo i zemlja. Potpuno su različite. Kristina je malo starija od Tamare, ona je bila ozbiljna, vrlo organizirana, pomalo štreberski nastrojena. A Tamara je opuštena, pozitivno luda, primarno joj je da se dobro zabavi. Kristina je bila prilično ambiciozna.

- Je li i Kristina, kao Tamare, prije nego što vas je upoznala mislila da ste ušminkani šonjo?

- Nemam pojma što je mislila, ali bitno je da ni Tamara danas više to ne misli. Prosuđivala me je po odijelu, to je pogreška tih mladih pjevačkih nada. Šalim se, naravno.

- Koliko vam je sudjelovanje u televizijskom showu korisno za karijeru?

- U prvoj sezoni u kojoj sam sudjelovao, to mi je bilo važno radi popularnosti, kako bi me publika što bolje upoznala. U ovoj sezoni isto nije bilo loše nastupiti jer se osam tjedana zaredom pojavljuješ u jednoj od najgledanijih TV emisija, što, naravno, ne može štetiti ako si normalan.

- Je li zahtjevnije pjevati s Tamarom Loos ili s Oliverom Dragojevićem?

- S Oliverom me bilo više strah. Imam veliko poštovanje prema njemu, on je moj najveći pjevački uzor, a meni je bila velika čast kad me pozvao da s njim nastupim u londonskom Royal Albert Hallu. Inače kad pjevam, nemam tremu jer sam siguran u to što radim, ali me trema ipak obuzela uoči nastupa s Oliverom.

- Kako ste otjerali tremu?

- Nisam ja, on je. Oliver mi je uoči koncerta namignuo i trema me prošla.





Ana Vilenica: Nekako mislim da me ljudi više vole u ulozi glumice

- Prije godinu dana u razgovoru za novine rekli ste da nemate povjerenja u svoje pjevanje i da se ne vidite u spektaklima poput ‘Zvijezda pjevaju’. A danas ne samo da ste tu, nego ste sa Jacquesom Houdekom došli i do finala. Kako to?

- Ne znam ni sama. Za sudjelovanje u showu odlučila sam se spontano, bez prevelikog razmišljanja, a finale uopće nisam očekivala. Mislila sam da će u završnici biti Ivana i Boris, a bila sam sasvim sigurna da Jacques i ja nećemo biti par koji će im se na kraju suprotstaviti.

- Žiri vas baš i nije štedio. Rekli su vam da imate dječački glas...

- Oni su mnogo stručniji od mene da o tome prosude. Ako im je moj glas dječački, ja tu ništa ne mogu dodatno reći. Na sreću, u ovom se showu pitala i publika, a njoj se valjda svidjela boja mog glasa.

- Koja su vaša prijašnja glazbena iskustva?

- Oduvijek sam voljela pjevati. Kao djevojčica sam nastupala sa zborom, na Akademiji sam učila pjevati, pjevala sam i na tulumima, ali ovo je nešto sasvim drugo. No, prilikom svih mojih dosadašnjih pjevačkih nastupa, imala sam određenu tremu, čak se i kad pjevam karaoke trebam dobro opustiti da bih zapjevala.

- Jeste li imali tremu i uoči pjevačkih nastupa na HTV-u?

- Jesam. Veliku.

- Kako ste je se rješavali?

- Uglavnom bezuspješno. Pričala sam s tremom, svađala sam se s njom, duboko sam disala, onda sam se pravila da je nema, misleći da će otići...

- Koliko vam je vaše zanimanje pomoglo pri izlasku na scenu?

- Mnogi kažu da je glumcima lakše nego drugim amaterima. Vjerujte mi, s ovom glumicom to nije tako. Prilikom nastupa sa Jacquesom nisam se vodila glumačkim iskustvima, nego samo željom da što bolje otpjevam odabranu skladbu.

- Član žirija Husein Hasanefendić Hus u posljednjoj vas je emisiji pohvalio, rekavši da ste jako napredovali otkako je on s vama snimao špicu za ‘Dolinu sunca’.

- Iz emisije u emisiju sve se više oslobađam. Svjesna sam svojih vokalnih sposobnosti, ja sigurno neću objaviti svoj CD, ali drago mi je da napredujem. Volim pjevanje, a ovo znanje može mi koristiti i u glumačkom poslu.

- Što mislite, jeste li publici draži kao zvijezda sapunice ili kao pjevačica amaterka?

- Sad ste me zatekli. Valjda me ipak više vole kao glumicu, to je moj primarni poziv.

- Rođeni ste u Rijeci, studirali ste glumu u Sarajevu, magistrirali ste u Londonu. Hoće li Zagreb napokon ostati vaša baza?

- Teško je to reći. Zasad da.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:30