OTKRIVENA IMENA

ZVIJEZDE NA OBAMINOJ INAUGURACIJI Beyonce i James Taylor pjevat će za Baracka

Zagreb, 260409.Koncert americke pjevacice i R'n'B zvijezde Beyonce Knowles u zagrebackoj Areni. Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX

Poznata su imena zvjezdane pjevačke postave koja će na stubama Capitol Hilla 21. siječnja zapjevati na drugoj inauguraciji američkog predsjednika Baracka Obame. Beyonce, Kelly Clarkson i James Taylor odabrane su za show pred američkim predsjednikom. Pjevačici Beyonce povjeren je najteži zadatak jer će ta poznata pop-zvijezda zapjevati himnu, dok će folk-rock ikona 70-ih James Taylor pjevati “America the Beautiful”.

Prva pobjednica Američkog idola iz 2002. Kelly Clarkson izvest će “My Country, ‘Tis of Thee”, pjesmu koja ima isti napjev kao i britanska nacionalna himna. Istu je pjesmu na prvoj inauguraciji Obami pjevala soul diva Aretha Franklin, a mnogima je njezin nastup ostao u sjećanju i po neobičnom šeširu koji je nosila.

Na inauguraciji će, pretpostavlja se, biti gotovo milijun američkih građana, što je značajno manje od prve inauguracije 2009., kada je 2 milijuna ljudi pratilo prisegu prvog crnačkog predsjednika u povijesti SAD-a. Tada je održana i najskuplja i najspektakularnija inauguracija koja je stajala 150 milijuna dolara. Ove su godine odlučili biti skromniji i zbog ekonomske situacije i krize.

U ponedjeljak je zbog pogreške agencije nastala zbrka u prodaji karata za inauguraciju pa će Amerikanci teško nabaviti ulaznice za taj događaj jer ih je tvrtka zadužena za prodaju počela prerano prodavati. Nakon što je objavljena greška, internetska stranica srušila se zbog navale nezadovoljnih kupaca. Inače, ograničen broj ulaznica za službeni bal prodan je po 60 dolara, a za paradu 25 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:44