ČEMU TOLIKA BUKA?

ZVIJEZDA PREMIER LIGE PRIZNALA 'Da, imam dvije supruge i ljubavnicu... ali to nije ništa neobično'

Zvijezda prestižne engleske nogometne lige i otac troje djece, koje je dobio sa ženom i ljubavnicom, oženio se po drugi put u svojoj domovini - Obali Bjelokosti.

Cheick Tiote (28), igrač Newcastle Uniteda s tjednom plaćom od 45.000 funti, ranije ovog mjeseca oženio se s Laeticijom Doukrou, te kazao da to nije "ništa neobično" s obzirom da je musliman.

No vijest o vjenčanju iznenadila je njegovu sadašnju suprugu Madah (25), koja je za sve saznala preko Facebooka. Madah živi s Tioteom i njihovo dvoje djece u 1,5 milijuna funti vrijednoj kući u Pontelandu, u Newcastleu. Navodno se toliko šokirala vidjevši fotografiju s vjenčanja svog supruga da je pala u nesvijest.

Štoviše, Tiote ima još jedno dijete, i to s 33-godišnjom ljubavnicom Nkosiphile Mpofu iz Zimbabvea, poznatijom pod imenom Nikki.

Nogometašev menadžer potvrdio je jučer vijest o vjenčanju.

- Mogu potvrditi da se oženio i da je to njegov drugi brak. To nije ništa neuobičajeno. On je musliman - kazao je menadžer Jean Musampa za otočke medije.

Prema islamskom zakonu Tioteu je dopušteno imati četiri žene.

- On ne vidi ništa loše u tome što ima dvije žene. To je apsolutno prihvatljivo u njegovoj kulturi. Ne misli da je učinio ništa loše i ne razumije zašto se oko toga podignula tolika prašina - kazao je neimenovani izvor za The Sun.

No njegova prva žena Medah cijelu stvar je doživjela mnogo ozbiljnije.

Kako pišu mediji u Obali Bjelokosti, Medah nije imala pojma da njezin suprug planira novo vjenčanje, a za sve je saznala preko društvenih medija.

Medah se navodno onesvijestila kad je ugledala fotografije s Tioteovog vjenčanja, ali sad je svom suprugu sve oprostila.

S druge pak strane, 33-godišnja ljubavnica Nikki navodno je prekinula trogodišnju vezu s nogometašem jer joj je obećao da će je oženiti.

Inače, poligamija je u Obali Bjelokosti ukinuta 1964. godine, ali lokalni običaji, kao i islamski zakoni, dopuštaju muškarcima više od jedne supruge.

Obala Bjelokosti je jedna od nekolicine afričkih zemalja u kojima je praksa nadvladala zakon. Poligamija se u teoriji kažnjava financijski ili zatvorom do tri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 23:27