SOFIA VERGARA

ZVIJEZDA HIT-SERIJE 'MODERNA OBITELJ' Unatoč mafiji i raku, postala je najbolje plaćena TV glumica

LOS ANGELES, CA - JANUARY 25: Actress Sofia Vergara attends the 21st Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 25, 2015 in Los Angeles, California. Ethan Miller/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP / 2015 Getty Images

Do prije pet godina tek malobrojni su znali tko je Sofia Vergara. Vatrena, putena Kolumbijka do tada je bila tek jedna od tisuća ljepotica koje se pokušavaju probiti na A listu hollywoodskih glumica.

Iako je od svoje 17. godine bila u svijetu show businessa, a poznati muški magazini desetak godina redom uvrštavali je na listu najseksepilnijih žena svijeta, Vergara je svojih pet minuta dočekala tek u 37-oj, kada je dobila ulogu u novoj seriji ABC-ja “Moderna obitelj”. Da će serija postati globalni hit, teško da je itko mogao predvidjeti. Baš kao što Vergara nije mogla ni sanjati da će zahvaljujući ulozi temperamentne seksi kućanice Glorije Delgado-Pritchett preko noći postati zvijezdom.

Danas zarađuje 325 tisuća američkih dolara po epizodi, što je svrstava u rang najbolje plaćenih televizijskih glumica, njezino bogatstvo procjenjuje se na 37 milijuna dolara, a već je sada sasvim evidentno da će njezino vjenčanje s Joeom Manganiellom biti događaj godine. No za razliku od drugih slavnih parova, ni Manganiello, ni Vegara ne skrivaju svoje planove. Uostalom, Vergara nikad nije pokušavala prikazati svoj život drugačiji nego što je bio, a on uvelike nalikuje tipičnim latino sapunicama.

FREDERIC J. BROWN
Actress Joe Mangeniello and Sofia Vergara arrive for the 21st Annual Screen Actors Guild Awards, January 25, 2015 at the Shrine Auditorium in Los Angeles, California. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN

Joe Mangeniello i Sofia Vergara

Otac uzgajao stoku

Odrasla je kao jedno od šestero djece u Barranquilli u Kolumbiji. Majka joj je bila domaćica, otac uzgajivač stoke, a kada joj je bilo 17, prvi put je dobila angažman u TV reklami za Pepsi. Ipak, Vergaru tada nije pretjerano zanimao svijet show businessa, nego studij stomatologije koji je pohađala. Tijekom studija odlučila se udati za svoju srednjoškolsku ljubav, a samo godinu dana poslije 20-godišnja Vergara rodila je sina Manola.

Brak joj se ubrzo raspao, pa je odlučila prekinuti studij i preseliti se u Bogotu te je počela raditi kao model, a dobila je i prvu glumačku ulogu u sapunici. Univision joj je 1994. ponudio angažman voditeljice putujućeg showa, čija je baza bila u Miamiju, a ona je, želeći sinu pružiti bolji život i u strahu od sve većeg nasilja bandi u Kolumbiji, odmah prihvatila tu ponudu. Godine 1998. ubijen je njezin brat Rafael.

- Naša obitelj je uspješna i Rafel je znao da je meta otmice. Uvijek su uz njega bili tjelohranitelji, a onda je jedan dana izašao bez njih - ispričala je Vergara koju je nasilna bratova smrt potpuno shrvala. Samo dvije godine poslije za glumicu je uslijedio novi šok - dijagnosticiran joj je rak štitnjače, srećom u vrlo ranom stadiju. Ni ljubavni život nije joj bio ništa jednostavniji. Sredinom 90-ih ušla je u vezu s Chrisom Paciellom, ljubimcem noćne scene South Beacha u Miamiju koji je imao jako puno veza u svijetu show businessa, ali pratio ga je i glas da je mafijaš. Bio je član bande koja je radila za mafijašku obitelj Bonanno. Iste godine kada je Vergari dijagnosticiran rak, Paciello je uhićen zbog ubojstva kućanice u jednom razbojstvu koje je počinio 1996. Glumica je ponudila svoj dom vrijedan 15 milijuna dolara kao jamčevinu i bila uz njega cijelo suđenje.

Odana obitelji

Oduvijek je bila vrlo odana osoba, pa tako i danas ima istog menadžera kao na početku karijere, a godinama je pokušavala svog mlađeg barata Julia izvući iz pakla droge. Na kraju su se razišli, a nakratko je, kako se priča, bila i u vezi s bivšim narkobossom Andresom Lupezom. Godine 2005. sa sinom se preslila u Los Angeles i vrlo brzo upoznala Toma Cruisea.

Glumac je bio potpuno očaran, a da nije zagrižena katolkinja, Vergara bi danas vjerojatno bila gospođa Cruise. Bila je uvjerena da će, ako prihvati scijentologiju, završiti u paklu. Godine 2009. dočekala je svojih pet minuta s “Modernom obitelji”, što joj je potpuno promijenilo život, poslovno i privatno. Prošle godine, nakon trogodišnje nestabilne veze s Nickom Loebom, počela je romansu s Manganiellom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:34