LIJEPA SPLIĆANKA

'ŽIVIM U HLADNOJ RUSIJI S 14 GODINA MLAĐIM NOGOMETAŠEM, GRIJE ME LJUBAV' Bivša manekenka Iris Rajčić samo za Jutarnji

Lijepa Splićanka koja je po mami Sinjanka novo je lice dizajnerice nakita Silvije Brkić. Za Studio govori o svojoj vezi s Markom Livajom koji je četrnaest godina mlađi od nje, te stvarima koje joj nedostaju u Rusiji, kao i onima koje je čine sretnom

Iris Rajčić - energična, vesela i snažna žena. Tako ju je opisala splitska dizajnerica nakita Silvija Brkić koja je upravo bivšu manekenku, također Splićanku, odabrala za zaštitno lice svoje nove kampanje. Rezultat je izvrstan.

- Silvija i ja se poznajemo tri godine i ovo nije naše prvo zajedničko snimanje. Sviđa mi se njezin nakit. Jednostavno pogađa moj duh, moj karakter. Kliknule smo na prvu. Inače se ne volim pretjerano kititi, pa ako stavim nešto od nakita na sebe, to mora biti posebno, decentno, unikatno... - kaže nam. Prisjeća se i kako se oduševila Silvijinom idejom. - Kad mi je opisala ideju: pustoš, cesta, ja u zlatu, u drugom dijelu šuma, neon, pomislila sam: ovo se ne propušta.

Talijanska kuhinja

Inače, zgodna Dalmatinka se modelingom bavila punih 17 godina. A taj je manekenski staž jedan od najdužih u Hrvatskoj.

- Radila sam dok god sam se osjećala dobro i zadovoljno da mogu stati uz bok curi od 18 godina. Mislim, nije da ne mogu i dalje - dodaje simpatična Iris uz smijeh.

- Ne dam se ja. Ali, vrijeme je za neke druge poslove i planove pa sam se od pista i snimanja oprostila prije sedam mjeseci. Ali, naravno, budem li u mogućnosti, uvijek ću rado odraditi neko dobro snimanje, s dobrom pričom, idejom, temom, kao što je bila ova sa Silvijom. Ovaj posao jednostavno obožavam i guštala sam u svakoj sekundi, nikad mi to nije bio samo hobi - iskreno nam kaže Iris iz Rusije u kojoj živi posljednjih godinu dana. U hladnu Rusiju Iris je preselila zbog ljubavi prema 14 godina mlađem nogometašu Marku Livaji. I uživa.

- Nije mi bio problem naviknuti se, niti prilagoditi njihovu načinu života. Ali, zima je ovdje opaka. Dogodi se i da po tri dana ne izađem iz kuće jer kad vidite da je temperatura - 30, a piše da se čini kao da je - 40, e onda Iris ne ide nikamo - otkriva. No, ni ta hladnoća joj, kaže, nije problem jer ju grije - ljubav.

- Fale prijatelji, kava, ručak s njima, nedostaju mama i sestra... Kako meni, tako i njemu. Ali, našle su se dvije glave koje nisu teški nostalgičari. A i znamo zašto smo ovdje, pa nije teško, važno da smo zajedno. Hrana je dobra, ali njome nismo posebno oduševljeni. Hvala Bogu, pronašli smo talijansku kuhinju, a odemo i na sushi koji je jako dobar ili k našim prijateljima iz Srbije s kojima se puno družimo... - govori o životu izvan Hrvatske.

Ljeto je, kaže, provela mirno. S Markom i u krugu obitelji i prijatelja.

Plan za budućnost

- Bili smo cijelo vrijeme u Splitu pa bismo onda ‘skoknuli’ do Brača, Šolte... Ma, nema do naših otoka. A ni do naše kuhinje - komentira ljepotica. Snova i planova za budućnost ima, ali, ističe Iris, sve u svoje vrijeme. A udaja?

- Udaja će doći, ne opterećujem se... Hoću li jednog dana imati svoju obitelj? Nadam se da hoću. I nekoliko malih pačića da mi hodaju uz nogu. Pa koja žena ne bi to voljela i željela? Obitelj je sve. Svetinja. Tako su me odgajali i ne mogu nikako drukčije razmišljati. Ipak je moja mama Sinjanka, a tu nema šale, ako me razumijete - zaključuje Iris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:14