TYKA NELSON

ŽENA KOJA ĆE NASLIJEDITI PRINCEOVIH 800 MILIJUNA DOLARA 'Bila sam prostitutka, a zbog droge sam prodala i televizor...'

 screenshot YouTube

Prince je bio veliki glazbenik koji je zahvaljujući svojim umjetničkim talentima uspijevao živjeti od svojeg rada. Tijekom života zgrnuo je poveće bogatstvo koje se procjenjuje na oko 800 milijuna američkih dolara.

Zasad nema informacija je li Prince iza sebe ostavio oporuku, a ako se ispostavi da nije, vjeruje se da će glavnina njegove imovine pasti u ruke njegove jedine sestre Tyke Nelson (55). Ona je, prema pisanju britanskog Daily Maila, čim je stigla vijest o bratovoj smrti stigla na njegovo imanje u Paisley Parku pored Minneapolisa, a prema zakonima savezne države Minnesote upravo će ona, uz uvjet da oporuka ne postoji, naslijediti to zemljište i sve na njemu.

Prema lokalnim zakonima, ako neoženjena osoba bez potomaka umre i iza sebe ne ostavi oporuku, njegovu imovinu nasljeđuju roditelji, bake i djedovi te braća i sestre iako postoje određeni uvjeti pod kojima se to na sudu može osporavati.

S obzirom da Princeovi roditelji kao i njihovi roditelji nisu među živima, Tyka preostaje kao prva i jedina osoba u nasljednom redu. Ona također nije u braku, a ima sva sina. Prema raspoloživim informacijama, s Princeom je uglavnom bila u jako bliskim odnosima, premda je bilo i teških trenutaka, a upravo je ona u njegovo ime u četvrtak izašla i zahvalila se obožavateljima koji su se u velikom broju okupili pred Princeovom kućom kako bi mu odali počast.

Procjenjuje se da je Prince 'težak' oko 300 milijuna američkih dolara, što ne uključuje moguću dodanu vrijednost od prodaje kojekakvih memorabilija ili glazbe u predstojećem razdoblju kao ni novac koji je primio nakon sklapanja ugovora o 'streamanju' njegove glazbe na servisu Tidal. Njegov cijeli glazbeni katalog vrijedan je oko pola milijarde dolara, barem prema tvrdnjama njegova prvog menadžera Owena Husneyja, koji vjeruje da je u 'trezoru' neobjavljene glazbe i Princeov jazz album koji je navodno snimio s kultnim Milesom Davisom. U Princeovom je slučaju ova brojka ključna, s obzirom da je on, za razliku od mnogih drugih glazbenika, zadržao vlasništvo nad svojim snimkama, a i svoju je glazbu izdavao u vlastitoj nakladi.

Nakon Tyke, kao nasljednici bi se mogli naći njegovi polubraća i polusestre, kojih ima sedmero. Njegov je otac John, naime, dobio tri kćeri i dva sina u prvom braku. Jedna je kći umrla 2006., a jedan sin 2011. Princeova majka je, nakon što se razvela od Johna, u drugom braku rodila još dvojicu sinova...

Tyka je, inače, pokušavala graditi vlastitu pjevačku karijeru, no život joj se strmoglavio zbog teške ovisnosti o drogama. Potpuno je propala, odala se prostituciji, počela rasprodavati svoju imovinu samo kako bi si mogla nabaviti nešto novca za kokain, ali i prehraniti djecu.

'Bila sam samohrana majka s dva sina. Prodavala sam svoje tijelo da bih ih mogla prehraniti, zaraditi nešto i kupiti pelene', izjavila je svojedobno u jednom intervjuu.

Otkrila je i da se najviše srami trenutka kada je prodala automobil koji joj je poklonio brat, a vlastitim je sinovima uzela televizor i prodala ga ne bi li se mogla drogirati.

U međuvremenu se skinula s droga i ponovno zbližila s bratom, s kojim je u djetinjstvu ponekad znala i nastupati, ona bi pjevala, a on svirao klavir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:17