ROVINJ BEACH POLO

Zbog Ivane Trump i obitelji Illy u Rovinj stiže svjetski jet-set na spektakularan događaj

 EPH/REUTERS

Svjetska krema okupit će se idućeg vikenda u Rovinju na spektakularnom sportskom događaju Rovinj Beach Polo, prvom i zasad jedinom polo-turniru u ovom dijelu svijeta koji će na plaži Porton Biondi trajati od 12. do 15. svibnja.

Polo je inače omiljeni sport bogatih i slavnih, svjetske aristokracije, te britanskih prinčeva Williama i Harryja, a tijekom 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća bio je omiljena igra na istarskom otočju Brijuni, pa je rovinjski turnir uvod u popularizaciju tog elitnog sporta.

Nedavno postala baka

Upravo zato i ne čudi da će od idućeg četvrtka Rovinjem, uz brojne svjetski poznate osobe iz političkog, poslovnog i svijeta zabave, šetati i američka poduzetnica i modna dizajnerica Ivana Trump, prva supruga američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, obitelj Illy, vlasnici najjače svjetske tvrtke za proizvodnju kave, te barun Enno v. Ruffin, predstavnik obitelji Bismarck, vlasnik našeg prijateljskog polo-kluba koji se nalazi blizu Hamburga, kao i njegovo velebno imanje Gut Basthorst s luksuznim hotelom i nizom drugih sadržaja.

I dok barun u Hrvatsku dolazi sa suprugom i djetetom, Ivana Trump, navodno, stiže bez pratnje kratko nakon što je ponovno postala baka. S njom je, navode organizatori, definiran svaki trenutak njezina boravka u Rovinju kako bi što bolje upoznala destinaciju i njezinu ponudu, a nije imala nikakvih posebnih zahtjeva.

‘Imate odličnu hranu’

- Znali smo putovati od Venecije sve do juga Dalmacije. U sjećanje mi se urezalo prekrasno, čisto more, odlična hrana i vrlo ljubazni ljudi. Iako sam prošla veliki dio hrvatske obale, nekoliko puta sam posjetila Istru, u Rovinju dosad nisam bila i uistinu se veselim dolasku. Imam prekrasna sjećanja na ljeta provedena u Hrvatskoj, uvjerena sam da će me Rovinj oduševiti - rekla je Ivana Trump uoči dolaska prisjećajući se vremena kad je kao dijete iz Češke s roditeljima dolazila na ljetovanja u Hrvatsku.

Program turnira uključuje i popratne događaje namijenjene isključivo zabavi sudionika. A kako bi sve bilo na visokoj razini, ovo atraktivno natjecanje podupiru svjetski brendovi poput Heinekena, TAG Heuera, La Martina, engleskog proizvođača luksuznih automobila Bentley, proizvođača nakita Tiffany...

Na izgradnji infrastrukture, koja uključuje arenu s pješčanim terenom veličine 70x40 metara, lounge zonu s ponudom hrane i piće, konjušnice i ostale sadržaje, zadnjih mjesec dana sudjeluje 250 zaposlenika Adris grupe i partnera.

Polo-parada

Na turnir stižu četiri međunarodne polo-ekipe s igračima iz Argentine, Švicarske, Njemačke, SAD-a, Švedske i Velike Britanije s pedesetak argentinskih konja. Oni će odmjeriti vještine u ovom kraljevskom sportu na terenu koji se nalazi u areni površine 7000 četvornih metara, na koju je, za potrebe turnira, kako bi igralište bilo u potpunosti usklađeno s pravilima beach pola, dovezeno oko 700 prostornih metara pijeska.

Uz same utakmice i bogat popratni program na različitim lokacijama u gradu, najatraktivniji trenutak, uz samo otvorenje, bit će polo-parada od Polo arene do hotela Adriatic u centru Rovinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:30