NAJBOLJI PRIJATELJI

ZAMIJENILI ULOGE Rene preuzima Tarikove likove dok je on na bolovanju

Poznato je da su glumci Tarik Filipović i Rene Bitorajac veliki prijatelji, a iza sebe imaju i čitav niz zajedničkih predstava, od kojih, posljednja u nizu, “Spektakluk”, igra na daskama kazališta Kerempuh.

Stoga nekako i ne čudi da je upravo Rene Bitorajac zamijenio u prometnoj nesreći teško ozlijeđenog kolegu Tarika u predstavama njihovog matičnog kazališta. Prva u nizu predstava sa zamijenjenim ulogama bila je sinoć, a radi se o komadu s temom kockanja, točnije opsesivnog klađenja “Ne igraj na Engleze” autora Vladimira Đurđevića.

Strastveni kladioničari

U predstavi Tarik, odnosno do daljnjega Rene Bitorajac, igra lik Piksija, doktora Hitne pomoći, ženskaroša i slabića, jednog od trojice strastvenih kladioničara, a uz njega su u ulogama Buleta i Pauna kolege Borko Perić i Hrvoje Kečkeš.

- Mijenjam Tarika u predstavi, kao što bih mijenjao bilo kojeg drugog kolegu. Igram dok se on ne vrati i imao sam prilično malo vremena za pripremu. Večeras je prva predstava u kojoj sam u Tarikovoj ulozi, a “Spektakluka” neće biti do daljnjega, odnosno dok se Tarik ne oporavi - kratko je jučer uoči prve izvedbe “Ne igraj za Engleze” bez Tarika Filipovića izjavio Rene Bitorajac. Osim u predstavama “Spektakluk” i “Ne igraj na Engleze” Tarik Filipović dio je ansambla i u Kerempuhovim “Metastazama” i “Mrtvim dušama”.

Koliko će trajati oporavak Tarika Filipovića zasad je nepoznato, ali sigurno će biti dugotrajan budući da se radi o prilično teškim ozljedama koljena koje je nedavno zadobio u prometnoj nesreći. Što se tiče drugih poslovnih obaveza, poput vođenja kviza “Sve u 7”, zasad je sve u redu.

Podsjetimo, Tarika Filipovića je prije desetak dana na pješačkom prijelazu pokraj tržnice u Kustošiji udario terenac Land Rover kojim je upravljao 60-godišnji Zagrepčanin. Od udarca se srušio na beton, a prolaznici su pozvali Hitnu pomoć i odmah je prevezen na odjel Traumatologije bolnice Sveti Duh gdje su mu već sljedeći dan operirali slomljenu lijevu potkoljenicu i koljeno.

Stravični bolovi

Srećom, u niti jednom trenutku nije bio u životnoj opasnosti, ali, kako su ispričali njegovi kolege, Tarik je trpio užasne bolove, a smrskano koljeno bilo mu je jako natečeno.

- Operiran sam i doktori kažu da će oporavak biti dugotrajan, najmanje četiri mjeseca. Imam šarafe u nozi koji drže kost. Vjerujte da sam sretan što sam živ jer su posljedice mogle biti katastrofalne, a stradao sam ni kriv ni dužan - izjavio je Tarik nekoliko sati nakon operacije.

Glumcu u bolnicu svakodnevno dolazi supruga Lejla s kojom ima dva sina, Dinu i Armana, a kako je sam priznao, najteže mu je bilo o nesreći obavijestiti roditelje u Zenici znajući da će ih vijest o tome da im je sin u bolnici jako uzrujati.

Čekanje oporavka

Pješački prijelaz na križanju s Ilicom na kojem se nesreća dogodila prilično je problematičan i na njemu su se i prije događali udesi. Glumac je često upozoravao sinove da na tom prijelazu paze kako prelaze cestu, a na kraju je na njemu sam stradao.

Kako bilo, dok se glumac potpuno ne oporavi da bi mogao nastaviti s radom, njegove će uloge preuzeti prijatelj Rene i drugi glumci kazališta Kerempuh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 15:46