5. TRAVNJA

VLADA DIVLJAN & LJETNO KINO Miljenici zagrebačke publike sviraju uskoro u Tvornici kulture

 Andrej Švoger/Cropix

Vlada Divljan & Ljetno kino preuzet će Tvornicu s bezvremenskim Divljanovim pjesmama ("Maljčiki", "Malena", "Retko te viđam sa devojkama"…) koje je izvodio s ”Idolima” i hitovima iz kasnije samostalne karijere, upakiranim u originalni zvuk i energiju koju donosi Ljetno kino. Lanjski uspješni koncert u Tvornici bio je i promocija EP-a ”4 godišnja doba” nastalog kao kronologija vrlo ugodnog kreativnog druženja benda i Vlade Divljana u Zagrebu protekle dvije godine, što je odlično zabilježio Gonzo u spotovima ”Najlepša”, ”Vodim te na more”, ”Samo jednu ljubav imam” te u posljednjem poludokumentarnom videu ”Iza osmeha” kojim zaokružuju ”4 godišnja doba” i najavljuju koncert u Tvornici u subotu 5. travnja.

Vlada Divljan i Max Juričić upoznali su se, s gitarama u rukama, 1980. godine na omladinskom festivalu u Subotici, ne znajući da je tada počeo ”novi val” i da će bendovi u kojima su svirali, ”Idoli” i ”Film”, obilježiti to vrijeme. Više od tri desetljeća kasnije promijenivši nekoliko kontinenata, ”valova”, bendova i država, njih dvojicaponovo su zajedno na istoj pozornici Tvornice kulture.

Koncert će od 21 sat nježno zagrijati Mara Aiko, djevojka s hrvatskim, engleskim i japanskim korijenima koja uz ukulele anđeoskim glasom izvodi pjesme koje voli.

)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:39