NIJE JOŠ GOTOVO

VIDEO: SLAVNI GLUMAC OSLOBOĐEN DIJELA OPTUŽBI Bill Cosby ipak neće biti optužen za seksualno zlostavljanje

 Screenshot

Bill Cosby ipak neće biti optužen za seksualno zlostavljanje, objavilo je okružno tužiteljstvo u srijedu.

Sud u Los Angelesu donio je odluku da neće kazneno goniti slavnog glumca u slučaju dvije optužbe - jedne iz 1965. godine, a jedne iz 2008. Obje su odbačene zbog zastare, a druga i zbog nedostatka dokaza i jer bi eventualno spadale pod prekršaj, a ne kazneno djelo.

‘Zadovoljno smo da je tužiteljstvo Los Angelesa u potpunosti i pravedno sagledalo činjenice i dokaze te donijelo ispravnu odluku’, rekao je Chris Tayback, Cosbyjev odvjetnik za CNN .

S druge strane odvjetnik jedne od žena koje su podigle tužbu, Spencer Kuvin, nije bio zadovoljan: ‘Znamo da je granica za kazneno djelo vrlo visoka, no razočarani smo. Ipak cijenimo napore policije Los Angelesa i svih uključenih u istragu.’

Žena koja je podigla tužbu za slučaj iz 1965. kad je ona imala samo 17 godina, nastavit će se boriti. Njezina odvjetnica Gloria Allred rekla je da su razočarani presudom i da će se nastaviti boriti da se ukine zastara. ‘Jako je teško osobi koja priznaje da je žrtva prihvatiti činjenicu da postoje vremenska ograničenja unutar kojih treba prijaviti zlostavljanje’, rekla je.

Cosbyja čeka još saslušanja jer je ovo samo dio podignutih tužbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:06