KREATOR MEGA HITA

VIDEO: HVALA TI NA SPEKTAKLU! UMRO OSNIVAČ TOP GEARA Otišao jedan 'otac' jedne od najpoznatijih auto emisija na svijetu

 AFP PHOTO / SHAUN CURRY/FILES

Derek Smith, kreator originalne verzije Top Geara preminuo je početkom tjedna u 87. godini života.

Slavni osnivač danas jedne od najpopularnijih svjetskih automobilistički emisija, prvi je Top Gear pokrenuo davne 1977. godine na BBC Midlandsu.

Prvotna ideja mu je bila stvoriti emisiju posvećenu automobilima, no pretvorila se u globalni show s milijunima gledatelja i višemilijunskim budžetom po sezoni.

- Bio je karakter, s odličnim smislom za humor, ali opet sa snažnom odlučnošću prema dužnosti da zanimljive priče ispriča na stimulativan način - napisao je Graham Smith, Derekov sin, u osmrtnici objavljenoj na The Guardianovoj stranici.

Osim Top Geara, Derek je radio i na dokumentarcu 'The Flight Deck Story' kao i natjecateljskoj emisiji 'Now Get Out of That'.

Smrt Dereka Smitha pristigla je samo nekoliko tjedana nakon najveće kontroverze u dugoj povijesti serije. Top Gear kakav je bio u Smithovo doba otkazan je 2001. godine da bi doživio novo izdanje u kojem su voditelji bili Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May.

Podsjetimo, Clarkson je otpušten u ožujku nakon službene istrage u kojoj je potvrđeno da je prvo verbalno, a potom i fizički napao jednog od producenata serije zbog nesuglasica oko večernjeg obroka.

Slavna Top Gearova trojka idućeg mjeseca kreće na svjetsku turneju, međutim iz showa će se ukloniti sva obilježja BBC-a te će dečki nastupati pod imenom "Clarkson, Hammond and May Live".

Uz to, potvrđeno je kako policija protiv Clarksona neće pokretati kazneni postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:12