USKORO I ALBUM!

VIDEO: ADELE OBORILA REKORD I SRUŠILA S TRONA TAYLOR SWIFT Pogledajte spot koji je u 24 sata pogledan čak 27 milijuna puta!

 AFP

Britanska pjevačica Adele, koju bez imalo pretjerivanja možemo nazvati divom glazbene industrije, prije četiri dana na YouTube-u (preko Vevo kanala) je objavila singl "Hello" koji će se naći na njezinom trećem studijskom albumu "25" koji izlazi 20. studenog.

Iako je bilo za očekivati da će dugoočekivani singl u samo nekoliko dana pogledati milijuni ljudi, brojke koje je "Hello" zabilježio na YouTube-u su u najmanju ruku zapanjujuće, piše britanski Guardian. Za početak, singl je srušio rekord na Vevo kanalu za najviše otvaranja u prvih 24 sata od objave - čak 27.7 milijuna pregleda, naspram 20.1 milijuna koje je postigao singl Taylor Swift Bad Blood.

No, Adele će još puno pričekati prije nego sruši rekord za najgledaniji Vevo video općenito, koji drži Taylor Swift s pjesmom Blank Space (1.2 milijarde otvaranja). Apsolutni rekorder YouTube-a je hit korejskog repera Psyja Gangnam Style, koji ima preko 2 milijarde, 438 milijuna pregleda. U trenutku kad pišemo ovaj tekst, Adele se s "Hello" približavala brojci od 87 milijuna pregleda.

Osim odličnih rezultata na besplatnoj platformi interneta, Adele je poharala i glazbeno tržište. U prva tri dana prodano je 165 000 tisuća kopija singla samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, uz 156 000 "downloada" s interneta (450 000 u SAD-u).

Šest minuta dugi video za dosita grandioznu pjesmu režirao je francusko-kanadski redatelj Xavier Dolan, koji kaže da je odmah osjetio veliku povezanost s Adele. "Pričali smo o našim životima, našim ljubavima i romansama. U osnovi, sve njezine pjesme kreću se oko neuzvraćanje ljubavi, kao i moji filmovi."

Podsjećamo, prethodni studijski album Adele "21" u samo je četiri godine od izdavanja postao 20. najprodavaniji album svih vremena, s 21.3 milijuna prodanih kopija (potvrđenih - pretpostavlja se da je stvarna brojka oko 30 milijuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 21:20