INTIMNE TAJNE

Veliki seks skandal: Bivši dečko tražio je novac da ne oda intimu bogatašice

Starija kćer šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea, Tamara Ecclestone prijavila je ovih dana sudu da ju je bivši zaručnik pokušao ucjeniti za 200.000 funti

Starija kćer šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea, Tamara Ecclestone prijavila je ovih dana sudu da ju je bivši zaručnik pokušao ucjeniti za 200.000 funti. U vrtoglavo visokim petama, teškim zlatnim nakitom i najužoj od malih crnih haljinica, 28-godišnja Tamara sudu je ispičala kako joj je Derek Rose prijetio kako će prodati informacije o njoj tabloidima ukoliko mu ne plati. Sa Tamarom je 33-godišnji Rose, koji se nekad zvao Jonathan Ketterman, a kasnije promijenio ime, izlazio 2002. kada je njoj bilo 17 godina, stoji u tužbi, a nakratko su bili i zaručeni.

Sudu je izloženo kako su se Derek Rose i Jakir Uddin, obojica studenti, udružili u pokušaju ucjene Tamare Ecclestone i zajednički poslali e-mail njezinoj menadžerici Dani Malmstrom. Tužitelj William Boyce je naglasio kako je mail poslan dok je gospođica Ecclestone sudjelovala u reality showu “Billion $$ Girl” gdje je govorila o svom životnom stilu. U mailu kojeg je Uddin poslao kao Roseov predstavnik stoji: “Dajte nam 200.000 funti ili ćemo prodati intimne tajne tabloidima”. Kako navodi tužitelj, okrivljenici su djelovali zajedno, ali Rose je bio “mozak operacije” ponudivši Uddinu četvrtinu novca kojeg uspiju dobiti. Mail je poslan u 1.03 sati ujutro, a njemu Uddin napominje kako su Roseu televizijske kuće, radio postaje i tabloidi ponudili da ispriča sve o svojoj staroj vezi.

- Kako moj klijent nije pričao o Tamari deset godina i pustio je da živi svoj život, a budući da su nas kontaktirali iz tabloida da će u zamjenu za 200.000 funti objaviti priču i otkriti sve. Moj klijent me tražio da vas kontaktiram i objasnim kroz što prolazi i što novine namjeravaju učiniti. Moj je klijent povučen obiteljski čovjek i ne trebaju mu glavobolje od priče koja će izaći u javnost jer bi to bilo sramotno za naša oba klijenta - piše u mailu. Tužitelj Boyce je naglasio kako je u mailu jasna namjera da se našteti ugledu gospođice Ecclestone. Dio maila koji govori o konkretnom incidentu koji je trebap izaći u novinama nije pročitan na sudu. Nekoliko je puta u tekstu naglašeno: “ne želite da takve stvari izađu u novinama, bilo da su istinite ili lažne. Optuženi su napisali i kako će rado pregovarati o odgovarajućoj naknadi i potpisati povjerljivi ugovor. Isto tako su i kao krajnji rok za odgovor naveli prošli petak do kad, navodno, moraju i sami odgovoriti na ponudu tabloida.

Nakon što su porazgovarale o sadržaju maila Tamara Ecclestone i njezina menadžerica Dana Malmstrom odgovorile su Uddinu riječima: “Nećemo nastaviti s ovim slučajem s vašim klijentom, ali hvala vam što ste nas kontaktirali”.

Tužitelj je rekao i kako je Uddin ranije kontaktirao i novine The Sun pokušavajući prodati priču o Tamari Ecclestone čije se bogatstvo procjenjuje na 300 milijuna funti. Susreo se i s novinarom Alexom Westom, ali ništa nije bilo od priče. I sama Tamara ispričala je sudu kako se dva dana prije no što su primili sporni mail susrela s Westom koji joj je rekao da im je jedna osoba pokušala prodati priču o njoj, ali u novinama su odlučili da ne objave ništa od toga. U početku, navela je Ecclestone, nije željela podići tužbu.

Branitelj optuženika John Coffey izjavio je kako je Tamara rekla policiji da upozore Rosea da će ukoliko pošalje još jedan e-mail tražiti da bude uhićen. Tužitelj Boyce je dodao kako je Rose već zaradio 10.000 funti prodavši priču o Tamari časopisu Mail on Sunday 2002. godine. Tako je poroti priložen i e-mail kojeg je, navodno, poslao u kolovozu te godine, kratko nakon što su se razišli. Tužitelj je njegov sadržaj opisao kao “izrazito uvredljiv”.

- Mail kojeg je policija izuzela iz Roseova kompjutera sadrži sve vrste izgovora. Možete pomisliti da ju je, tobože, volio. Ustvari ju je mrzio i prezirao - kazao je tužitelj.

I Rose i Uddin, unatoč dokazima poriču ucjenu, a suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 00:50