'CRNO-BIJELI SVIJET'

USKORO KREĆE SERIJA 'CRNO-BIJELI SVIJET' Ovo su glumci koji će tumačiti živuće legende Zagreba 80-ih i novog vala

Moja unuka Lara presretna je što će njezina djeda netko glumiti u novoj seriji na HTV-u, kaže fotograf Mio Vesović
 CROPIX

Kad je moja unuka Lara čula da će u serijalu ‘Crno-bijeli svijet’ netko glumiti mene, došla je i upitala me: ‘Deda, je li to istina?’ A kada sam joj potvrdio da će i njezin deda biti dio serije koji priča o periodu osamdesetih godina prošlog stoljeća, bila je presretna. Zagrlila me i rekla: ‘Deda, ja te obožavam’ - prepričava Milisav Mio Vesović.

Legendarnog fotografa igra Stjepan Perić, koji je Vesovića upoznao tek prilikom njihova zajedničkog snimanja za Jutarnji list, što smo ga upriličili na mjestu na kojem je Vesović svojedobno snimio Johnnyja Štulića s milicijskim fićom u pozadini.

Goli golman

- Mogu reći da sam čak pomalo zavidan gospodinu Vesoviću i svim onim ljudima koji su imali sreće biti mladi tijekom ludih osamdesetih - priznaje glumac te nastavlja:

- To je, kažu mi svi svjedoci tog vremena, bilo doba u kojem se slušala dobra glazba, u kojem se živjelo sto na sat. Danas, kad slušam priče svih onih koji su stajali ispred Kavkaza i Zvečke, bude mi žao da i ja nisam imao prilike biti među njima - priznaje Perić koji je, na osnovi scenarija, Vesovića doživio kao snažnog individualca koji zna što želi, koji se ne boji provokacije i koji će napraviti apsolutno sve za dobru fotku.

- Pa zbog njegove je fotografije golog golmana Šarovića tri godine prije mog rođenja zabranjen Polet - kaže Perić. Za razliku od Vesovića i Perića, Davorin Bogović i Ivan Ožegović stari su znanci.

- Čim su mi rekli da ću u seriji igrati prvog pjevača Prljavog kazališta izrazio sam želju da ga upoznam. Ja sam uz Prljavo kazalište odrastao, ali to je Kazalište u kojem je pjevao Mladen Bodalec. Bodalca i Houru volim, ali Bogović je čisti rock and roll - kaže 29-godišnji Ožegović, dok Davorin Bogović s odobravanjem klima glavom.

- Ivek je sve dobro rekao - kaže glazbenik, koji priznaje da se početkom osamdesetih njegovo bogatstvo mjerilo u satima. - Kako bi mi lova došla, tako je i otišla. Ja sam osamdesetih godina u nepuna dva tjedna uspio zdrobiti dvadesetak tisuća njemačkih maraka. Za te novce mogao sam kupiti dva dobra automobila. No ne bih ništa mijenjao.

Medvjeđi ples

Ta dva tjedna bila su fenomenalna. Išao sam taksijem na more, bančio, birano pio i sve oko sebe častio. U hotelu u Baškoj dočekivali su me kao narodnog heroja jer su znali da će im promet zahvaljujući meni značajno porasti - kaže Bogović, hvaleći Ožegovića, koji je uspio skinuti i poznati Bogovićev “medvjeđi ples”.

- Nisam ga imao prilike otplesati u seriji, ali nikad ne znaš gdje mi to može dobro doći - kaže glumac. Serija “Crno-bijeli” svijet počet će se prikazivati krajem siječnja na HTV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 17:08