CURA MARATONKA

USAMLJENOM VRATARU DINAMA STIŽE DJEVOJKA Olimpijka zbog ljubavi napušta Portugal

Dinamovcu Eduardu Carvalhu uskoro će se u zagrebačkom stanu pridružiti njegova zaručnica koja je osvojila broncu u Zürichu
 Ronald Gorsic/CROPIX; AFP

Nakon što je na nedavno održanom Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu osvojila brončanu medalju u maratonu, Portugalka Jessica Augusto ovih dana pakira kovčege i seli se u Zagreb. A ovdje ju čeka - ljubav. Ona je, naime, zaručnica vratara zagrebačkog kluba Dinamo i golmana portugalske reprezentacije Eduarda Carvalha koji je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu potpisao ugovor s domaćim nogometnim prvakom. Čini se kako Jessica nije dugo izdržala bez svog dragog. Par je već dulje vrijeme u nježnoj ljubavnoj vezi kojoj nisu naudila česta sportska putovanja i velike udaljenosti.

A ona je sasvim netipična ‘žena nogometaša’. Nije ni manekenka, ni pjevačica, već profesionalna sportašica. I nije šminkerica. Najčešće izlazi u trenirci, sportski odjevena, bez šminke i s kosom skupljenom u rep. Tek se u posebnim prilikama uređuje, ali je i tada vrlo jednostavna. Takva je i po karakteru - jednostavna, simpatična i draga mlada žena. Tako barem tvrde poznanici.

Našoj atletičarki maratonki Lisi Christini Nemec je također draga prijateljica. Upoznale su se prošle godine na jednom od natjecanja. A sada u Zürichu, gdje je Lisa završila četvrta, razgovarale su i o Jessicinom preseljenju u Zagreb.

“Rekla mi je da stiže i pitala me hoćemo li zajedno trenirati, pa ćemo nas dvije sigurno često biti u Maksimiru, gdje i Dinamo trenira, ali i na savskom nasipu. Veselim se, jer je Jessica super! Čim dođe, najprije ću ju odvesti u obilazak užeg centra grada. Sigurna sam da će joj se svidjeti”, otkriva Lisa.

Jessica u Zagreb stiže krajem mjeseca kada će useliti u zaručnikov klupski stan. On ju jedva čeka. Kako se u Zagrebu najčešće druži s kolegama Portugalcima iz kluba koji su već doveli svoje žene, zaručnice i djevojke te je jedino on do sada bio sam, sad će mu napokon društvo praviti njegova bolja polovica s kojom će provoditi većinu slobodnog vremena.

Dinamovi Portugalci, među kojima i Pinto, Machado, Goncalo i Wilson, često večeri provode na Jarunu ili na kuglanju. Nerijetko odlaze i do obližnje Opatije ili Novog Vinodolskog. Eduardo se u Zagrebu jako dobro snašao i sviđa mu se, pa nema sumnje da će se svidjeti i njegovoj zaručnici.

Inače, Jessica svog dragog iznimno cijeni kao sportaša. Njegova je najvatrenija navijačica i najveća obožavateljica, pa ga je s tribina bodrila i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Čini se kako je selidbu planirala tako da u Zagrebu stigne organizirati proslavu zaručnikova rođendana. Godinu dana mlađi Eduardo 19. rujna slavi 32. rođendan.

Njezina sportska karijera je započela 2000. godine kada je osvojila zlato na Europskom juniorskom prvenstvu u krosu. Na svjetskoj stazi se prvi put, doduše ne baš uspješno, pojavila 2005. godine, a ubrzo potom zaredali su se dobri rezultati i medalje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:27