SAMO U STUDIJU

UPOZNAJTE BABU S KOLAČIMA 'U mladosti sam odbila Omara Sharifa, sa 88 postala TV zvijezda'

Splitska glumica glavna je akterica trenutačno najzabavnije marketinške kampanje, sa simpatičnim bakicama koje u rozim kostimićima mašu valjcima za tijesto. Studirala je kod Strozzija, igrala u 'Bitangama i princezama, 'Velom mistu', 'Kinu Lika', a 2012. proslavila je 60 godina na sceni.
 Tom Dubravec/Cropix

Prošla baba s kolačima i sve verzije te uzrečice o propuštenim prilikama, jedna hrvatska internetska tvrtka iskoristila je za svoju reklamnu kampanju u kojoj je baba postala glavni junak. Gotovo da nema osobe koja nije zamijetila posljednju u nizu - simaptičnu reklamu s nekoliko desetaka identično obučenih bakica okupljenih na "političkoj" govoranciji nazvanoj "Živjele babe! Živjele kolači!".

- I neka zrak zamiriši na cimet.. I zato moje babe juuriš.... - urla s govornice "glavna baba" koju je utjelovila poznata splitska glumica, 88-godišnja Dara Vukić. A ovo joj nije prva uloga "babe".

Loša snimka

- Glumila sam i u "Bitangama i princezama", filmovima "Iza stakla", "Ta divna splitska noć", "Kino Lika", "Što je muškarac bez brkova", predstavi "Adio kauboju". No to je tako čudno. Igrala sam u "Antigoni", u Sofoklu i nitko ništa, a sad snimiš jednu reklamu... - pomalo je u čudu Dara Vukić, koja spada među one malobrojne koji reklamu nisu još uspjeli vidjeti. Na castingu je prošla u konkurenciji sa sedam, osam glumica, iako su njezine kolegice došle sa studijskim, a ona sa snimkom s mobitela na kojoj čita tekst. I još je bila naopako snimljena...

Iako Dara Vukić ne pripada u skupinu hrvatskih glumica čije ime će biti poznato široj javnosti, Splićani je dobro poznaju. Inače rođena Karlovčanka koja iza sebe ima više od 60 godina profesionalne karijere, u Split se zaljubila čim je ugledala suncem okupan grad pod Marjanom. Imala je i ponude iz Zagreba, no nije joj padalo na pamet napustiti Split, znala je - to će biti grad u kojem će ostati.

Rodila se 1926. godine i vrlo rano počela se baviti glumom. Završila je, kako kaže, "neki studij koji je trajao dvije godine kod Tita Strozzija", pa narednih šest godina radila u karlovačkom teatru. Onda je uslijedio poziv iz Splita jer su trebali zamjenu u predstavi "Inspektor se vraća kući". Nekako istodobno su je pozvali i u Mostar, no kad je već potpisala tamo jednogodišnji ugovor, splitski HNK joj je ponudio stalni angažman.

* * *

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju priloga Jutarnjeg lista Studio

Sutra, 14. ožujka, besplatno uz Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:37