SLAVNA KOMIČARKA

UMRLA TELEVIZIJSKA DIVA JOAN RIVERS Pala je u komu tijekom rutinske operacije

 SIPA/Cropix

Slavna američka glumica, komičarka i TV voditeljica Joan Alexandra Molinsky, poznatija pod imenom Joan Rivers, preminula je u četvrtak u 82. godini života, priopćila je medijima njezina kćer Melissa.

Rivers je prošlog tjedna doživjela srčani udar za vrijeme rutinske operacije glasnica, nakon čega je hospitalizirana u bolnici Mount Sinai na Manhattanu i od tada se nalazila na aparatima za održavanje života i u induciranoj komi.

U priopćenju medijima, kći Melissa napisala je da je Rivers preminula okružena obitelji i prijateljima, te je zahvalila bolničkom osoblju na "nevjerojatnoj njezi" koju su pružili njezinoj majci.

- Najveća radost u životu moje majke bila je nasmijavati druge. Iako se sad teško smijati, znam da bi njezina posljednja želja bila da se vrlo brzo opet smijemo - napisala je Melissa.

U međuvremenu, ministarstvo zdravstva savezne države New York objavilo je da je o smrti poznate komičarke pokrenulo istragu. 'Istražujemo slučaj', jedino je što je za New York Times izjavila glasnogovornica ministarstva. Obitelj Joan Rivers je proteklog tjedna već izrazila žestoko negodovanje zbog činjenice da se tijekom rutinske operacije glasnica moglo dogoditi nešto što se u konačnici u četvrtak ispostavilo fatalnim.

Podsjetimo, Joan Rivers legenda je američke televizije. Mlađoj populaciji najpoznatija je po emisiji 'Fashion Police' gdje je kritizirala modne odabire zvijezda na crvenom tepihu.

Komičarka rođena u Brooklynu proslavila se na njujorškoj sceni uz rame ostalim velikanima poput Richarda Pryora, Billa Cosbya, Georgea Carlina i Woodyja Allena. Televizijski nastup koji je lansirao njezinu karijeru u nebesa bio je onaj u "The Tonight Showu" Johnnyja Carsona 1965. godine.

Njezin specifičan smisao za humor često se očešao o brojne holivudske zvijezde, ali i nju samu.

Na smrt američke legende reagirali su brojne slavne osobe.

- Legenda, prijatelj, mentor, ikona i ludo smiješna. Jedna jedina. RIP - na Twitteru je napisala komičarka Kathy Griffin.

- Otišla je moja prijateljica Joan Rivers i još jednom da citiram Billyja Crystala... Ne postoje riječi. Sretan put Joan - kazala je Whoopi Goldberg.

Joan Rivers je u svojoj knjizi "Mrzim sve, počevši od sebe" napisala kako želi da izgleda njezin sprovod.

- Želim svjetlosnu rasvjetu, kamere, paparazze, želim da Meryl Streep kako plače na pet različitih naglasaka, ne želim hvalospjeve, želi izgledati prekrasno, bolje mrtva nego što izgledam živa. Želim biti pokopana u Valentinovoj haljini i želim ventilator da mi se kosa čak i u lijesu vijori kao Beyonceina - napisala je Rivers.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:22