PJESMA ZA POVIJESNI DAN

U ČAST ULASKA U EUROPSKU UNIJU Hrvatske zvijezde kreću na veliku turneju od sjevera do juga Lijepe naše

 Jadran Babić/CROPIX

Pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, početkom lipnja počinje velika turneja domaćih i europskih glazbenika koji će hrvatskim građanima na zabavan način približiti države Europske Unije kojoj se priključujemo, a istovremeno se promovira hrvatska turistička i gospodarska ponuda te prirodna i kulturna baština.

- Draga su mi sva mjesta u kojima ćemo nastupiti, nikad nisam pravio razliku između malog i velikog grada. Radujem se susretu s publikom - kaže Oliver Dragojević, jedna od zvijezda koja će zapjevati u čast ulaska u EU.

Od Vukovara do Trsta

- Izuzetno sam sretna i počašćena pozivom što sam dio ove fantastične glazbene ekipe i na koncertima koji se organiziraju sjajnim povodom. Nadam se da ću jednako uživati kako u prelijepim hrvatskim gradovima, tako i u muziciranju kolega koji su svaki za sebe vrhunski umjetnici - istaknula je Neda Ukraden.

Turneja istovremeno počinje na sjeveru i jugu Hrvatske, a proći će kroz Vukovar, Dubrovnik, Belišće, Korčulu, Sisak, Slavonski Brod, Supetar, Požegu, Hvar, Veliko Trojstvo, Split, Koprivnicu, Trogir, Krapinu, Šibenik, Varaždin, Zadar, Karlovac, Gospić, Novi Vinodolski, Poreč, Zagreb i finalno - Trst.

U gradovima kroz koje se prolazi održavat će se gospodarski sajmovi autohtonih hrvatskih proizvoda te koncerti na kojima će publiku zabavljati renomirana glazbena imena iz Hrvatske te gosti iz zemalja EU.

Potvrđeno je sudjelovanje Olivera Dragojevića, Danijele Martinović, Petra Graše, Gazda, Nede Ukraden, Baruna, Novih fosila, Matka Jelavića, Dalmatina, Slavonskih lola, Mile Hrnića i klape Ragusa, Zlatka Pejakovića, Ivana Volarića Zaka, Krunoslava Kiće Slabinca, klape Sv. Florijan, TS Zvona, Lepih cajti, Viktorije Kulišić Đenke, Nenada Kumrića Charlieja, dok iz Europe dolaze Navihanke, Kate Ryan, Al Bano, Schürzenjager, Olson Brothers te Die Grübertaler.

Turneja počinje 1. lipnja u Vukovaru i Dubrovniku, a veliko finale održat će se 30. lipnja u Zagrebu i Trstu. Događaji će se odvijati simultano u jednom gradu na sjevernoj ruti te jednom gradu južne rute uz izravan TV prijenos na internet televiziji RTV Stella, čiji se program može pratiti na stranici www.ragusa-stella.com i drugim TV kućama u Hrvatskoj i EU. Voditeljice prijenosa bit će Barbara Kolar i Vlatka Pokos. Za sve posjetitelje ulaz će biti besplatan u svim gradovima.

I humanitarno

Osim svog promotivnog karaktera, projekt “28 Stelle” ima i humanitarni karakter pa će se 3% od prikupljenih sredstava iz ugostiteljske ponude uplatiti na ime Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Hrabro dijete” iz Nove Gradiške, 1% prikupljenih sredstava ići će projektu “Asistent u nastavi” grada Vukovara koji pomaže djeci s posebnim potrebama te 1% ukupnih prihoda projektu za razminiranje Ličko-senjske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 21:42