GOOGLE ANALIZIRAO

U 2012. najviše smo guglali Whitney, Psyja i uragan Sandy

Godina 2012. bila je godina velikih događaja, od globalnih sportskih natjecanja do povijesnih izbora i svega između. Na ovoj smo web lokaciji analizirali više od bilijun upita da bismo vam prikazali što je svijet pretraživao, stoji na stranici Zeitgeist Google. On je s prvim danom Nove godine objavio podatke o tome što je svijet pretraživao u prošloj godini te je između 1,2 bilijuna pretraživanja na 146 svjetskih jezika izdvojio one najpopularnije.

Prema podacima Zeitgeist 2012., u protekloj godini na globalnoj razini korisnici interneta u tražilicu su najčešće upisivali ime pjevačice Whitney Houston koja je lani preminula. Osim na općem pretraživanju, Whitney Houston bila je i najtraženija osoba i glazbenica na Googleu. Uz nju, drugo najčešće pretraživano ime je naslov pjesme korejskog repera Psyja “Gangnam Style” koja je i dosegla više od milijardu pogleda na YouTubeu pa se tako našla i na prvome mjestu ljestvice najgledanijih videozapisa. Uragan Sandy koji je poharao istočnu obalu Amerike bio je događaj godine, kao i treći najpretraživaniji pojam.

Nova britanska princeza Kate Middleton također se našla među top 10 najpretraživanijih imena, ali se našla i na drugome mjestu najpretraživanijih osoba na Googleu, a njezine fotografije u toplessu nakon uragana Sandy bile su događaj godine. Još su se jedni Britanci našli na Zeitgeistovoj listi - popularna teen grupa One Direction. Slike mladih Britanaca bile su najtraženije na tražilici.

Najpopularniji film među internetskim korisnicima u prošloj godini bio je “Igre gladi”, a najgledanija emisija “BBB12”. Od potrošačke elektronike najtraženiji su bili iPad 3, Samsung Galaxy S 3 te iPad Mini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:45