DUGONOGA PLAVUŠA

TRAGIČAN PAD NEKAD POPULARNE STARLETE Bivša Miss sporta pod teškim optužbama za milijunsku pronevjeru

Vlasnici tvrtke Kavoteka zagrebački je sud ovih dana blokirao sve nekretnine zbog ozbiljnih optužbi slovenskog državnog odvjetništva

Ona je bila jedna od onih djevojaka koja se nikad u svojoj mladosti nije libila pokazati svoje atribute. U svojoj devetnaestoj postala je Miss sporta Europe, bila je plivačica u sinkroniziranom plivanju i studentica ekologije na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Popularnost i reflektori medija očito su joj neizmjerno laskali.

NOVI DETALJI AFERE U KOJU JE UPLETENA BIVŠA MISS SPORTA 'Jasno je da su iza svega moćni političari'

Riječ je o Vlatki Matić Pivac, vlasnici tvrtke Kavoteka, kojoj je zagrebački Županijski sud ovih dana blokirao sve nekretnine zbog optužbi slovenskog državnog odvjetništva. Bivša se misica tereti za sudjelovanje u aferi Nove kreditne banke Maribor u kojoj je ta banka navodno oštećena za čak trideset milijuna eura, a istraga oko nje traje već godinama.

Pod blokadom su se zbog istih optužbi našle i nekretnine poduzetnika Tomislava Blagusa, njegove supruge, ali i Damira Jurjevića, poznatog vinara sa Silbe, te još nekolicine hrvatskih poduzetnika koje Slovenci terete za zaradu u navodnim malverzacijama. Prijatelji koji su se sredinom devedesetih družili s Vlatkom, opisuju nam je kao dugonogu plavušu, koja svjesna svog izgleda nije prezala pred ničim.

Na prvu je djelovala krhko i samozatajno, no to je bio samo paravan iza kojeg se krila snažna ambicija i visoka svijest o kulturi tijela koju je stekla zahvaljujući plivanju kojim se počela baviti još kao šestogodišnjakinja.

- Sport je oduvijek bio sastavni dio moje obitelji. Moj brat Tomislav bivši je vaterpolist, a moja majka u mladosti je trenirala skokove u vodi. Sve je kod nas nekako vezano uz vodu pa ne čudi što sam i ja završila u bazenu trenirajući ovaj elegantni sport. Inače sam vrlo ritmična i muzikalna - izjavljivala je.

Nakon završetka plivačke karijere jedno je vrijeme radila kao trenerica.

Potajno se nadala i televizijskoj karijeri voditeljice. Na HTV-u 2000. uspjela je ući u Sportsku redakciju i bila dio tima koji je radio emisiju posvećenu košarci naziva “Ispod obruča”.

Osim što je redovito najavljivala emisiju, svojim se šarmom uspjela nametnuti eminentnim sportskim novinarima, koje je upoznala još 1996. godine u Poreču na natjecanju za Miss sporta, dopustili su joj da s njima sudjeluje i u kreiranju emisija.

- Vrlo sam komunikativna osoba pa vođenje intervjua nisam gledala kroz posao. Odlično sam se snašla u tom novinarskom dijelu jer sam u sportu na domaćem terenu. Nikad nisam imala straha pred kamerama - u to je vrijeme izjavila samouvjereno Vlatka. U međuvremenu je uspjela upoznati i splitskog poduzetnika Željka Keruma kod kojeg se zaposlila kao PR agentica, no moć televizije i dalje ju je kopkao pa je pokušavala i surađivati za RTL Televiziju, no u tim ambicijama nije uspjela.

A nakon godina javnog eksponiranja udala se za poduzetnika Darka Pivca s kojim je živjela u luksuznoj vili u zagrebačkim Šestinama, no par se navodno rastao. Vlatka posjeduje cijeli niz zemljišta i nekretnina što na koncu i ne čudi kada se zna da je na svoje ime i na ime svojih partnera kroz godine osnivala nekoliko desetaka tvrtki. Daljnja sudbina atraktivne plavuše je u rukama sudskih vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:49