NAPAD NA DIJASPORU

TATJANA JURIĆ O KOLINDI 'Moje poštovanje prema predsjednici je neupitno'

Zagreb, 131112.Studio EPH.Tatjana Juric, voditeljica HIT radija.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Televizijska voditeljica, kooja je digla mnogo medijske prašine nakon što je na svom Facebook statusu komentirala pravo dijaspore da glasa na izborima za Hrvatsku.

'Uz ovakvu ljevicu, šta će ti desnica... Bilo kako bilo, odoh brzo na spavanje. I to sve zbog gospođe u najbližoj nam dijaspori koja je glasovala 'da bi imala višu penziju iz HR'. Neka mi se slobodno javi pa da idući mjesec umjesto mene plati sva moja davanja koja svakoga mjeseca uplaćujem u državni proračun RH. Neće joj biti dosadno', napisala je Tatjana u nedjelju navečer.

Međutim, nakon što je njezin tekst osvanuo u medijima, Tatjana je dobila potrebu objasniti što je točno mislila.

'Moje mišljenje o izbornom zakonodavstvu vezanom za dijasporu i dalje stoji. Podržavam ustavno pravo dijaspore ma gdje u svijetu na glasovanje, ali da, osobno mislim da to pitanje i dalje treba dodatno urediti. To moje mišljenje ni na koji način ne utječe na najviši mogući nivo moje osobne demokratičnosti niti se isključivo odnosi na BiH. Za razliku od onoga što danas prenosi većina medija - podržavam pravo svako da bira.'Mi' smo izabrali novu predsjednicu. 'Naša je većinska demokracija' tako odlučila i ja sam, kao državljanin ove zemlje i kao politologinja zbog mogućnosti izbora sretna i zadovoljna. Moje poštovanje prema novoizabranoj predsjednici, njezinoj osobi i instituciji koju predstavlja je neupitno, kao što je neupitno i moje pravo na mišljenje i izražavanje. I vaše. U to ime, eto nas na kavi! Možemo se ne slagati, ali upravo je u tome bit demokracije - uvažavamo se u neslaganju, napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:55