SMJENA UREDNICE

Tamara Peras odlazi iz noćnih Vijesti HTV-a

Peras je tri puta tjedno putovala u Zagreb službenim automobilom dok kolege u Varaždinu nisu imali vozilo za teren
Zagreb, 120210.Prisavlje.HTV, studio Dnevnika.Urednica i voditeljica vecernjeg Dnevnika Tamara Peras.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Tamara Peras više ne vodi i ne uređuje noćne Vijesti na Prvom programu HTV-a. Atraktivnu crnku potkraj prošlog tjedna na tom je poslu zamijenio Siniša Kovačić, donedavni urednik i voditelj središnjeg Dnevnika, kojemu će jednoga dana - vjerojatno početkom jeseni - biti povjeren projekt dvadesetominutnih Vijesti u 17 sati.

Privremena mjera

Tamara je na svoje staro radno mjesto - šefice HTV-ovih dopisništva u Čakovcu i studija u Varaždinu - do daljnjega vraćena nakon e-maila što je HTV-ovoj Upravi navodno stigao s adrese jedne dugogodišnje suradnice HRT-a. U tom se e-mailu ističe kako je kaos u kući vidljiv i po tome što dopisnica iz Međimurja Tamara Peras tri puta u tjednu putuje za Zagreb kako bi uređivala noćne Vijesti.

Za svoja putovanja dobivala je dnevnice i koristila službeni automobil, a u spomenutom se e-mailu naglašava kako istodobno njezini kolege u Varaždinu i Čakovcu nemaju dovoljno vozila za izlazak na teren. Tamara Peras cijelu situaciju nije željela komentirati, baš kao ni Siniša Kovačić, novi urednik noćnih Vijesti. Glasnogovornik HTV-a Danko Družijanić kratko je rekao da je riječ o privremenoj mjeri.

Postavila ju Hloverka

- Kovačić će do daljnjega voditi noćne Vijesti, odnosno radit će to dok ne ustanovimo je li angažman Tamare Peras u toj emisiji opravdan i je li u ovom slučaju riječ o racionalnom postupanju i poslovanju - kaže Družijanić.

Tamaru Peras na mjesto urednice noćnih Vijesti prije nešto više od pola godine postavila je Hloverka Novak-Srzić , bivša glavna urednica Informativnog programa. Zli jezici, kao i autorica e-maila zbog koje je u urednika Vijesti promoviran Siniša Kovačić, tvrde da je na toj poziciji ostala zahvaljujući profesionalnoj naklonosti Hloverkinog nasljednika Renata Kunića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:30