MUZIKA 360

SVJETSKA EKSKLUZIVA: JUTARNJI.HR VAM DONOSI NOVI BESPLATNI DOWNLOAD 'The Brand New Heavies' u remixu Ilije Rudmana

Izvan glavnih tokova oficijelnih glazbeničkih organizacija, smotri, nagrada, festivala i medija već godinama djeluje ne samo izuzetno aktivna, već i međunarodno priznata i kvalitetna scena hrvatske klupske plesne glazbe.

I dok je to na globalnoj sceni jedan od najpropulzivnijih žarova, što se može vidjeti i po posjećenosti velikog broja ljetnih festivala na Jadranu, van turističke sezone (usprkos velikoj popularnosti u klubovima) taj segment i dalje živi na marginama medijskog interesa zatvoren u svom getoiziranom undergroundu.

Zagrebački dj i producent, Ilija Rudman je jedan od njezinih sigurno najrespektabilnijih protagonista. A njegov posljednji rad, remix novoga singla za britansku grupu The Brand New Heavies – „Get On“, u suradnji s njegovom vlastitom novom izdavačkom kućom „Imogen Recordings“ i partnerom Jutarnjeg lista, etiketom „Muzika 360“, donosimo kao svjetsku premijeru ne samo za preslušavanje već omogućujemo i besplatan download.

O grupi The Brand New Heavies se puno zna. Ona djeluje preko dvadeset godina a svoju svjetsku eksponiranost je dobila na valu naleta tzv. Acid jazz scene devedesetih. Uz druge protagoniste toga žanra, koji su gotovo svi već u nekoliko navrata gostovali na raznim hrvatskim pozornicama, od pulske Arene do klubova ili ljetnih festivala, među kojima su najpoznatiji Jamiroquai, Incognito, James Taylor Quartet ili Us3, The Brand New Heavies su naprosto neizostavni element.

Dapače, mnogi smatraju da upravo njihov istoimeni album grupe označava i zvanični početak tog žanra koji u sebi kombinira soul, funk, hip – hop s jazz glazbom i sve to učinio izuzetno popularnim.

The Brand New Heavies su imali više svjetski uspješnih singlova, a među njima su sigurno najpoznatiji „Drem On Dreamer“, „Deam Come True“, „Never Stop“, „You Are the Universe“, „Apparently Nothing“, „You've Got A Friend“ itd. Zanimljivo je da grupa djeluje u praktički istoj autorskoj i sviračkoj postavi od samih početaka i to su Jan Kincaid (bubnjevi, klavijature), Simon Bartholomew (gitara), Andrew Levy (bas), Lascelles Gordon (udaraljke), Ceri Evans (klavijature).

Ono što je karakteristično za grupu je da je poput drugih bandova acid jazza često mijenjao vokalistice, pa su kroz band prošle N'Dea Davenport, Siedah Garret, Carleen Anderson, Sy Smith, Nicole Russo i Dawn Joseph koje sve vode i više nego uspješne samostalne karijere.

Singl „Get On“ je skinut s posljednjeg albuma grupe „Sweet Freaks“ iz 2014 godine a mi ga donosimo premijerno u remiksu zagrebačkog dja i producenta Ilije Rudmana. Ilija već 15 godina nastupa širom svijeta kao dj te radi kao producent i remikser kako na vlastitim snimkama tako i sudjelujući s brojnim međunarodnim glazbenicima. Do sada ima preko 70 objavljenih izdanja na raznim etiketama poput: Rong Music, Bear Funk , 2020 Vision, Electric Minds, Jisco Music / UTS , Instruments Of Rapture , Red Music Records , Compost Record , Wolf Music , Tirk , Love Is War Music , ISM or Azuli.

U studijima je surađivao s brojnim akterima plesne scene među kojima se ističu Random Factor ( Carl Finlow ), Greg Wilson, Faze Action, Chaz Jankel , L.S.B., The Revenge , Escort Band , Leroy Burgess , Mark E , Spirit Catcher, Rhythm Based Lovers , Stevie Kotey ( Chicken Lips ) , Tim Fuller , Boyd H. Jarvis , Ignition The Band itd.

Izdao je dva vlastita albuma, 2011 godne „The Reveal“ te nedavno i „True Colours“ na britanskoj etiketi “Is It Balearic Recordings“.

Ovaj remix, kao i njegovo specijalno vinilno izdanje je i novi iskorak u Ilijinoj karijeri jer ga izdaje kao prvi maxi singl na vlastitoj, novopokrenutoj etiketi Imogen Recordings, koja je i omogućila ovu suradnju te besplatan download.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:42